26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mehmed Bir Cihan Fatihi final mi yapacak?

Kanal D’nin en iddialı yapımlarından olan Mehmed Bir Cihan Fatihi, 6.bölümü ile final yapacağı ve yeni bir kanala geçmek için görüşme yaptığı iddia ediliyor.

24 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Mehmed Bir Cihan Fatihi final mi yapacak?

Mehmed: Bir Cihan Fatihi' için bomba iddia! Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın yaptığı, kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor, Sedef Avcı, Hazal Filiz Küçükköse, Büşra Develi, Gürkan Uygun, Ertan Saban, Funda Eryiğit, Toprak Sağlam, Mert Yazıcıoğlu, Leyla Tanlar, Burak Tamdoğan, İsmail Demirci ve Meral Çetinkaya'nın yer aldığı dizi için ATV ile görüşülüyor. Büyük iddialarla çekimlerine başlanan dizi için atv’yle yapılan görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi 6. Bölüm fragmanı için heyecan dorukta. Uzun süredir yapım çalışmaları süren ve titizlikle yazılan senaryosuyla sonunda Mehmed Bir Cihan Fatihi 5.son bölümü ile izleyicileriyle Kanal D ekranlarında buluştu. Zengin oyuncu kadrosu ve yüksek bütçeli yapım çalışması ile 2018 en iddialı dizileri arasında olan Mehmed Bir Cihan Fatihi ilk bölümlerinin ardından 6. bölümü de merakla bekleniyor.



Türk tarihine adını altın harflerle yazıdan Fatih Sultan Mehmed’in yaşadığı dönemde yaptıkları, İstanbul’un fethi, saray ve ülke durumunu anlatacak olan dizide birçok usta oyuncu ve yetenekli genç oyuncular yer alıyor.

Mehmed Bir Cihan Fatihi'ne 'yeni kanal' arayışı

Yüksek maliyetiyle dikkat çeken Mehmed: Bir Cihan Fatihi, reytinglerde beklentiyi karşılamayınca altıncı bölümde apar topar bitirilmesine karar verilmişti. O3 Medya’nın sadece dekorları için 4,5 milyon harcama yaptığı, Altan Dönmez’in çektiği ilk bölümünü de çöpe atıp sil baştan ekip kurduğu diziyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Medyatava'nın haberine göre, O3 Medya’nın ortağı Onur Güvenatam’ın diziyi devam ettirmek için harekete geçtiği konuşuluyor. Güvenatam’ın “Mehmed Bir Cihan Fatihi”nin devam etmesi için atv ile görüşmeler olduğu ifade edildi. Büyük iddialarla çekimlerine başlanan dizi için atv’yle yapılan görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu. İlk kez bir dizisi reytinglere yenilen Kenan İmirzalıoğlu, geçen yıl proje için imza attığında “Bizimki dünya çapında bir prodüksiyon ve çok iddialı olacak” yorumunu yapmıştı.

MEHMET BİR CİHAN FATİHİ NE ZAMAN FİNAL YAPACAK?

Reyting garantili Kenan İmirzalıoğlu’nun büyük umutlarla başladığı ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisi 6. bölümde final yapıyor.

Kenan İmirzalıoğlu’nun 2 sene sonra ekrana dönmesini sağlayan ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisi final yapıyor! Büyük prodüksiyonu ve yüksek maliyetiyle henüz başlamadan merak uyandıran dizi, ekran izleyicisinin ilgisini çekmeyi başaramadı. Yayın hayatına başladığı günden beri reytinglerde umduğunu bulamayarak listelerde adeta can çekişen dizi, önümüzdeki hafta yayımlanacak altıncı bölümüyle final yapacak.

İLK BAŞARISIZ DİZİSİ

Başarılı bir sonuç elde etmek için ilk bölümü iki kere çekilen dizide 2 milyon TL’lik emek boşa gitmişti. Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’un fethine varan sürecini anlatan dizi, Kenan İmirzalıoğlu’nun reytinglerde başarısız olduğu ilk yapım oldu.



MEHMET BİR CİHAN FATİHİ 5. SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Mehmet Bir Cihan Fatihi’nin ekranlara gelen 5. son bölümünde Sultan Mehmed ve Çandarlı Halil Paşa arasında büyük bir olay çıkıyor. Şehzade Orhan’ın ani ölümü tüm hanedanı sarsarken; Sultan Mehmed abisinin katillerinin tez zamanda bulunması emrini veriyor. Üstelik tüm hanedanın abisinin cinayetinde parmağı olabileceğini de iddia ediyor. Bu faillerden biri de Çandarlı Halil Paşadır. Sultan Mehmed hiç çekinmeden ‘’bu odadakiler dışında herkes abimin ölümünde şüphelidir’’ dediğinde Çandarlı Halil Paşa bu ithamdan dolayı çok üzülüyor. Fakat elinden bir şey gelmiyor.

Maya Hatun ise bir mevzu yüzünden İmparator Konstantinos’un tahtına çıkıyor. Onu üstü kapalı tehdit eden Mayan Hatun maalesef İmparatoru yeterince tedirgin edemiyor. İmparator Konstatinos’un bu burnu havada tavrı kardeşi Demetrios ise konuşmasında sergilenmiyor. Çünkü Demetrios abisine ‘’ülkeyi ne hale sürüklediğinin farkında mısın’’ dediğinde . İmparator Konstatinos’un sakin ve kendinden emin tavrı bir anda yok oluyor ve öfkeyle kardeşine bağırıyor. Sultan Mehmed’in herkesten gizlediği bir cariyesinin olduğu haberi tüm hanedan yayılıyor. Melike Hatun bu haberi alınca büyük olay çıkıyor. Bunun üzerine Sultan Mehmed onu karşısına alarak fena halde kızıyor. Şehzade Orhan’ı serbest bırakan kişinin ise Osmanlı Şeyhi olduğu anlaşılıyor.MEHMED BİR CİHAN

FATİHİ OYUNCU KADROSU 

Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Funda Eryiğit, Sedef Avcı, Ertan Saban, İsmail Demirci, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan, Meral Çetinkaya, Altan Erkekli, İdil Fırat, Toprak Sağlam, Kaan Çakır, Serdar Orçin, Yavuz Sepetçi, Leyla Tanlar, Mert Yazıcıoğlu ve Çetin Tekindor, Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde izleyici ile buluşacak.