26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bakan Yılmaz: Masanın etrafı boş değil

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır 1. Sıra milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin kararlıkla devam ettiğini belirterek, masanın etrafının boş olmadığını söyledi.

ŞEYHMUS ÇAKAN2 Mayıs 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bakan Yılmaz: Masanın etrafı boş değil

 

Diyarbakır’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen ve soruları yanıtlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Çözüm süreci halkın sahiplendiği bir süreç. Kim yan çizerse halktan gerekli cevabı alacaktır” dedi.  Çözüm sürecinin geliştirilmesiyle yatırımlarda da önemli artışlar olacağını belirten Bakan Yılmaz, “Çözüm süreci yatırımların yapılmasında önemli bir yer tutuyor. Çözüm süreci ne kadar pekiştirilirse özel yatırımın gelmesi o kadar hızlı olur” dedi.

30 YILDIR NADASA BIRAKILMIŞ BİR POTANSİYEL VAR

Birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için çözüm sürecinin kararlıkla devam ettiğini ve masanın etrafının boş olmadığını kaydeden Yılmaz, “30 yıldır nadasa bırakılmış bir potansiyel var. Daha büyük kalkınma hamlesi olacak. Büyük resme bakmak lazım. Çözüm süreci sonuçlanmasıyla Türkiye model bir ülke olacak. Çözüm süreci tam anlamıyla hayata geçtiğinde Türkiye daha fazla kalkınacak. Halkın sahiplendiği bir süreçtir çözüm süreci. Çözüm sürecinde bir değişiklik düşünmüyorum. Çözüm süreci yapılacak bir açıklama ile bitecek bir süreç değil. Tartışmalar olabilir ama bitmez” dedi.