18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

MAGROTEX 2015 Mardin Tarım ve Gıda Fuarı açıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde MAGROTEX 2015 Mardin Tarım ve Gıda Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Nurcan ÖKSÜZ/STAR17 Nisan 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
MAGROTEX 2015 Mardin Tarım ve Gıda Fuarı açıldı

Mova Park Avm'de 4 gün ziyarete açık olacak olan ve Mardin Organize Sanayi Müdürlüğü, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ve Kızıltepe Ticaret Borsasının katkılarıyla açılan fuar bu yıl ikincisi düzenlendi.

Fuarda son gelişen teknolojiler hakkında çiftçileri bilgilendirilmesi ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. Fuara 17 ilden 120 firma yer alırken Fuarın içinde stantlarda tarım makinaları, traktör, biçerdöver, sulama sistemleri, tohum gübre, fide, arıcılık, gıda ve gıda makinaları gibi ürünler bulunacak.

Açılış konuşmaların ardından konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak şunları söyledi.

“Fuarda pozitif bir enerji aldım herkeste bir heyecan bir hareketlilik olduğunu gördüm. Geçen sene 15 metrekarelik bir alanda fuarın yapılmış ve 84 bine yakın ziyaretçi gelmişti. Bu sene yelpaze olarak katılım genişletilmiş hem sayı olarak genişletilmiş 120 bin katılımcı var. Yaklaşık yüzde 10 artış meydana gelmiş. Bu tür organizasyonlar sektörlerin geldiği noktayı bize gösteriyor. Her hangi bir şehirde sınır ötesini aşan bir organizasyon yapılabiliyorsa oradaki sektör artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Kendi sınırlarını aşıyor hatta ülke sınırlarını aşıp diğer ülkelerle beraber iş yapabilme kapasitesine ulaşmış demektir. Yüzde 10’luk artışın yeterli değil, alan yeterli olmadığı için azdır yeterli olduğu zaman yüzde 50 ve yüzde 100’e varan artışların sağlayabilecek. Benimde kanaatim o ki çok sıkışık olmuş burada artık bir fuar alanına ihtiyaç var çok daha geniş alt yapısı çok daha güçlü inşallah Büyükşehir Belediyemizle beraber bunu çalışıp en kısa sürede burada sürekli bir fuar alanı oluşmasını gerçekleştirmiş oluruz bu sadece tarım ile alakalı değil diğer sektörlerle alakalı da organizasyonları da hem tetikleyecek hem geliştirecek. Emeği geçen katılımcılar, sivil toplum kuruluşları firmalar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Vali Ömer Faruk Koçak’ın konuşmasından sonra çeşitli plaketler takdim edildi ve fuarın açılışı yapıldı.

Fuarın açılışına Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Erbil Vali yardımcısı Tahir Abdullah, Mardin Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Februniye Akyol, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi odası başkanı Mahmut Dündar,Kızıltepe Ticaret Borsası başkanı Mehmet Şahin, sivil toplum kuruluşları, firma yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.