ABD Başkanı Donald Trump, Ürdün Kralı Abdullah ile düzenlediği basın toplantısı esnasında "Kimyasal saldırıdan sonra Beşşar Esed'e olan tavrım değişti" dedi.
Bu açıklamadan saatler sonra ise ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "İdlip'teki saldırının ardından tüç seçenekler masaya yatırıldı" ifadelerine yer verdi.
Fox News kanalına röportaj veren Pence, "Rusya daha önce de Esed'den kimyasal silah kullanmamasını istemişti. Ancak Esed buna kulak asmadı."
Eski başkan Barack Obama'ya da atıfta bulunan Pence, "2012 yılında eski başkan Obama, Esed'in halkına karşı kimyasal silah kullanması kırmızı çizgimizdir bunun cezası olacaktır demişti. Ancak görüyoruz ki Obama'nın herhangi bir kırmızı çizgisi yokmuş" dedi.