26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ABD milli marşını elleri bağlı dinleyen Çipras'a uyarı geldi

Yunan Başbakan Aleksis Çipras, ABD Ticaret Bakanı Ross'un katıldığı bir organizasyonda ABD milli marşı okunduğu sırada ellerini önünde birleştirince ABD'li yetkililerden uyarı aldı.

10 Eylül 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD milli marşını elleri bağlı dinleyen Çipras'a uyarı geldi

Yunanistan'ın Selanik kentindeki bir toplantıya ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross da davetliydi. Milli marş seromonisinde Aleksis Çipras, Washington'un yetkilileri tarafından uyarıldı.

ABD'Lİ YETKİLİLER TARAFINDAN UYARILDI

Çipras'ın ABD'li Bakan Ross'u ağırladığı Selanik'te bir sempozyumda ABD heyeti ile bir araya geldi. Konuk ülkenin milli marşı okunduğu sırada ellerini üst üste koyan Çipras ABD yetkililer tarafından uyarıldı.

BİR ANDA NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Çipras kendisine gelen uyarıyla bir anda neye uğradığını şaşırırken, Yunan Başbakan ellerini birbirinden ayırarak saygı duruşu pozisyonuna geçti.

ABD MARŞI OKUNURKEN DİK DURMALARI BEKLENİYOR

ABD milli marşı okunurken, Amerikalılar ellerini kalplerine götürerek marşı okurken, etrafta bulunan yabancı liderlerden de dik durarak marşı dinlemeleri talep ediliyor.

ÇİPRAS'IN TAVRI BÜYÜK SAYGISIZLIK OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Elleri üst üste atma gibi farklı hamlelerde bulunarak marşı dinleme, Amerikalılar tarafından büyük saygısızlık olarak nitelendirildi. Yunan Başbakan Çipras'ın bu durumu bilmemesi de büyük eleştiri topladı.

(Haber7)