27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Afrin için 20 bin asker hazır

Suriye’de çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib ve Doğu Guta’da rejimin ateşkes ihlallerini belgeleyen Beyaz Baretliler, Esad’ın 400 sivili öldürdüğünü duyurdu.

12 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Afrin için 20 bin asker hazır

Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin desteğiyle işgal ettiği topraklarda Türkiye’ye yönelik güvenlik tehdidi oluşturan terör örgütü PKK/PYD’ye karşı operasyon düzenlenecek operasyon için 20 bin kişilik bir güç oluşturulduğu bildirildi. Suriyeli muhaliflere yakın haber sitesi BaladiNews’e konuşan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Muaz Ebu Ömer, PYD işgalindeki Afrin’e harekatın zamanının yaklaştığını söyledi. Operasyonun her an başlayabileceğini ve kendilerini de tetikte olduğunu belirten Ömer, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu askerilerini yer aldığı 20 bin kişilik özel bir birlik oluşturuldu. Planlara göre harekât 2 ay sürecek ve Türk jetleri havadan koruma sağlayacak” dedi. Afrin’in ele geçirilmesinin ardından İdlib ile Fırat Kalkanı Bölgesi arasındaki bağlantının sağlanacağını kaydeden Ömer, “Muhaliflerin kontrolündeki bölgede siviller rahatlayacak. Yerinden edilen Suriyeliler de evlerine dönebilecek” diye konuştu.

PYD ABD’YE GÜVENİYOR

Öte yandan, Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan PYD’nin ilan ettiği sözde Cezire Kantonu Dışişleri Konseyi Eşbaşkanı Ebdulkerim, ABD’nin Suriye’de kalmasını istediklerini söyledi. Pentagon’un bölgede kalma şartının ‘terör örgütü DEAŞ’ olduğunu hatırlatan PYD’li terörist, “Suriye’de terör sadece DEAŞ değildir. Terör uzun bir süre daha devam edecek” ifadelerini kullandı.