25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Alman medyası krizi körüklüyor

Terör örgütlerine verilen destekle başlayan, yaptırım tehdidiyle devam eden Berlin ile Ankara arasındaki gerginliğe Alman medyası dahil oldu. Türkiye’nin seyahat edilemeyecek bir yer olduğu propagandasını yapan Bild gazetesi, Gezi’ci siyasetçiler ile teröristlerin açıklamalarına yer verdi.

22 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Alman medyası krizi körüklüyor

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ’cülere sahip çıkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Türk bakanların vatandaşlarıyla bir araya gelmesini engelleyen, yasakladığı terör örgütü PKK/PYD’nin Almanya’daki gösterilerine ses çıkarmayan Berlin yönetimi, Ankara ile arasındaki krizi basın eliyle manipüle etmeye başladı. 4,5 milyon tirajlı Bild, dünkü sayısında “Erdoğan artık tatilcileri mi tutukluyor” manşetiyle ateşe benzin döktü. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Ankara’ya yönelik yaptırım tehdidi üzerine harekete geçen Bild, Türkiye’ye tatile gidecek olanları ‘artık güvenli bir hukuk devlet olmadığı yalanıyla’ uyardı.

DOĞU BERLİN BENZETMESİ

İkinci sayfada Gabriel’in Büyükada’da tutuklanan Alman ajanı hakkındaki sözlerine yer veren gazete, Almanya Şansölyesi’ni hedef alarak “Merkel Türkiye’de Alman esirlerin hürriyetine kavuşması için yeterli çalışıyor mu?” sorusunu sordu. Bild ayrıca Alman siyasetçilerin görüşlerine de yer verdi. Gazeteye konuşan Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble haddini aşarak Türkiye’yi komünist rejimlere benzeterek “Eski Doğu Almanya’ya gidenler başlarına bir şey geldiği takdirde kimseden yardım bekleyemeyeceklerini biliyorlardı” dedi.

FETÖ AĞZIYLA PROPAGANDA

Gezi kalkışmasında İstanbul’a gelerek göstericilere destek olan Yeşiller Parti Eş Başkanı Claudio Roth’a da mikrofon uzatan Bild, FETÖ’nün sözcüğünü de yaptı. Almanya’daki ‘liberal cami’ rezaletinin başrolü avukat Seyran Ateş’le konuşan gazete, terör örgütü üyesinin “Türkiye´de tatil yapmayı çok istiyorum ama ne yazık ki Türkiye’ye gider gitmez beni tutuklayacaklar” sözlerine yer verdi. 

Büyükada ajanlarına yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükada’da gözaltına alınan 2’si yabancı uyruklu 10 şüpheliden serbest bırakılan dördü hakkında yakalama kararı çıkardı. Söz konusu şahısların Nalan Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan, İlknur Üstün olduğu öğrenildi. 

Kabinede Leyen çatlağı

Türkiye ile Almanya arasındaki kriz tırmanırken, Berlin yönetimi içerisinden çatlak sesler gelmeye başladı. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen artan siyasi gerginliğe rağmen Türkiye ile normal askeri işbirliğinin pürüz çıkmadan devam ettiğini söyledi. Türkiye’de görev yapan Alman askerlerinin de gerginlikten etkilenmediğini belirten von der Leyen, Alman Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada olağan askeri işbirliğinde pürüz çıkmadığını ifade etti. Ege’deki insan kaçakçılığıyla mücadele ile İncirlik ve Konya askeri üslerindeki işbirliğinin devam ettiğini belirten Almanya Savunma Bakanı DEAŞ’la mücadele ve NATO bünyesindeki diğer operasyonların normal seyrini sürdürdüğünü söyledi.