19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Almanya FETÖ’ye ‘çanak’ tutuyor

Türkiye'nin tepkilerine rağmen terör örgütlerine kucak açan Almanya, FETÖ'cü darbecileri korumakla yetinmedi, PKK'ya sağladığı TV kurma ve yayın imkanını FETÖ'ye de verdi. Teröristbaşı Gülen, örgütüne Almanya üzerinden yayın yapan TV'den sesleniyor.

11 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Almanya FETÖ’ye ‘çanak’ tutuyor

Yıllarca PKK, DHKP/C ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine kol kanat geren ve bu nedenle Türkiye ile diplomatik gerilim yaşayan Almanya yine bir skandal karara imza attı.  Terör örgütü PKK’nın yayın yaptığı televizyonlara izin veren Almanya şimdi benzer bir izni FETÖ’ye de çıkardı. Türkiye’deki televizyon ve radyoları kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Avrupa’daki bir uydu üzerinden yaptığı televizyon yayınıyla propagandasını sürdürüyor.

UYDU ALMANYA’DA

Türkiye’de propaganda yapma imkanı bulamayan FETÖ, televizyon ve radyo yayınları için yönünü Almanya’ya çevirdi. Mobility Channel adıyla daha önce otomobil yayınları yapan bir kanalı satın alan ve MC kısaltmasını kullanan örgüt, Merih Channel olarak yeniden isimlendirdiği kanalla propagandasını devam ettiriyor. İlk olarak 2015 yılı başında yayın hayatına başlayan, ancak örgütle bağlantılı televizyonların Türksat’tan
çıkarılmasının ardından Kasım 2015’te faaliyetlerini durdurdurmak zorunda kalan MC TV, bu yıl Almanya’da yeniden aktif hale getirilerek örgütün sesi haline dönüştürüldü. Eutelsat firmasına ait Hotbird uydusundan yapılan yayının merkezi, Almanya’nın Hessen eyaleti görülüyor.

PKK İLE AYNI TAKTİK

24 saat yayın yapan kanal, ağırlıklı olarak terör örgütüyle bağlantılı olduğu için kapatılan Samanyolu TV’nin dizilerine yer veriyor. Günde 5 kısa haber bülteni bulunan kanalda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in konuşmaları sıklıkla yayınlanıyor. Örgütün aynı adla, yine Avrupa’dan yayın yapan bir de radyosu bulunuyor. Bölücü terör örgütü PKK’nın da, uzun zamandır değişik adlarla Avrupa uydularından TV yayını yaptığı biliniyor.Mahkeme kararıyla kapatılan ya da uydu şirketlerinin yayınını durdurduğu PKK’nın, Hotbird uydusunda yayın yapan 3 kanalı bulunuyor.