20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Almanya'da camiye nazi saldırısı

Almanya'nın Leipzig kentindeki bir Türk camisine bu sabah saldırı düzenlendi. Duvarları ve camları siyaha boyayıp, Türkiye ve hükümet aleyhine ingilizce küfürler yazan saldırgan grup, bir de Nazi sembolü olan gamalı haç çizerek imzalarını bıraktı.

20 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Almanya'da camiye nazi saldırısı

Almanya'nın Leipzig kentindeki Eyüp Sultan Camisi'ne bu sabah kimliği bilinmeyen kişilerce saldırı düzenlendi... Duvarları siyala boyayıp, hakaretler yazan saldırganlar bir de gamalı haç çizerek kendilerince imzalarını bıraktı.

Cami Derneği Başkanı İsmail Özgan, sabah namazı için saat 04.30 civarında camiye gelen imamın, caminin dış cephesine zarar verildiğini fark ettiğini söyledi.

GECE YARISI YAPILMIŞ

"Duvarı siyah boyayla boyamışlar ve hakaret içeren sözler yazmışlar. Yeni yaptırdığımız levhalara da zarar verildi." diyen Özgan, imam durumu fark ettiğinde boyanın ıslak olduğunu, bu nedenle saldırının saat 4.00 civarında düzenlendiğini tahmin ettiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜLER POLİSE VERİLDİ

Özgan, polisin olay yerine geldiğini ve soruşturma başlattığını belirterek kamera görüntülerini de polise teslim ettiklerini bildirdi. Almanya'da bu hafta başında Berlin'de bir Türk derneğine saldırıda bulunulmuş, dün de Freiburg kentinde bir camiye gamalı haç çizilmişti.