27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Almanya’dan Peşmerge’ye cephede eğitim

Almanya Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen, Erbil’in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani tarafından kabul edildi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Almanya’dan Peşmerge’ye cephede eğitim

Yaklaşık iki saat süren basına kapalı görüşmenin ardından Leyen’le ortak basın toplantısı düzenleyen Barzani, Terör örgütü DAEŞ’le mücadelede Almanya’nın Peşmerge güçlerine verdiği askeri yardımın etkin bir rol oynadığını belirterek, Musul’u kurtarma operasyonunda da aynı etkinin meydana geleceğinden emin olduğunu söyledi. 

IRAK’IN GÖREVİ BÜYÜK

Barzani ile görüşmede siyasi ve ekonomik iş birliğinin yanı sıra sığınmacıların kabulü ve Peşmerge güçlerinin durumunu ele aldıklarını belirten Leyen, “Geçen iki yılda yaklaşık 10 bin Peşmerge’ye eğitim verip 90 milyon avro tutarında askeri mühimmat gönderildi. Ortak hedefimiz Peşmergeyi mümkün olduğunca iyi eğitmek. Peşmerge ve Iraklı güçlerin önünde DAEŞ´i Musul´dan atmak gibi büyük bir görev var” dedi. Leyen’in verdiği bilgiye göre, DAEŞ’e karşı mücadelede Peşmerge güçlerini eğiten Almanya, artık, Erbil yakınlarındaki eğitim kampının dışına çıkacak. Peşmerge’ye eğitim veren 140 dolayındaki Alman askeri, diğer Irak güçlerine de cephe gerisinde, DAEŞ’ten alınan bölgelerde eğitim verecek. Almanya Savunma Bakanı, görüşme sonrası, Alman askeri danışmaların bulunduğu askeri kampları ziyaret etti. Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel ve beraberindeki askeri heyet de dün IKBY Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.  Barzani’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbil’in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, Musul’u terör örgütü DAEŞ’ten kurtarma operasyonunun hazırlıkları ve merkezi hükümet ile dayanışma ele alındı.