27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ambargoyu Bitcoin’le deldi

Nükleer silah programından dolayı ABD’nin uluslararası finans sisteminden çıkarmaya çalıştığı ve Birleşmiş Milletler’in (BM) ağır yaptırımlar uyguladığı Kuzey Kore’nin, her türlü hükümet ve bankanın kontrolünün dışında tutulmak üzere tasarlanan dijital para Bitcoin ile ambargoyu deldiği anlaşıldı.

18 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ambargoyu Bitcoin’le deldi

Güney Kore Resmi Internet ve Güvenlik Teşkilatı yöneticisi Lee Dong-geun, Kuzey Kore’nin sanal para borsalarına saldırdığını iddia ederek, “Kuzey Kore’nin şu ana dek ne kadar Bitcoin çaldığını bilmiyoruz ama hack girişimleri polis tarafından doğrulandı” ifadelerini kullandı. Yonhap ajansının haberine göre de Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore’nin, ülkenin en büyük sanal para borsası Bithumb’da kayıtlı yaklaşık 30 bin kişinin kişisel bilgilerinin çalınması olayına karıştığına dair ellerinde yeterli kanıt olduğunu bildirdi. 

BANKALAR GÖREMİYOR

Singapur merkezli siber güvenlik şirketi Fireye’nin üst düzey yöneticisi Bryce Boland, Bitcoin’lerin çoğunlukla online borsalardaki hesaplarda tutulduğunu, ancak hackerların bunları dikkat çekmeyen diğer kripto paralarla kolaylıkla değiştirebildiğini, başka borsalara taşıyabildiklerini ve sonunda da dolar ya da başka para birimleri üzerinden çekilebildiğini belirtiyor. Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, blok zincir ve kriptop araların arkasındaki teknolojiyi öğrencilere anlatması için bir Bitcoin uzmanını işe almıştı.