12 Ocak 2026 Pazartesi / 24 Recep 1447

Avustralya'da iki DEAŞ'lı terörist yolcu uçağına bomba yerleştirmek üzereyken yakalandı

Avustralya polisi, iki DEAŞ'lı teröristi bir uçağa bomba yerleştirmek üzereyken yakaladı. Polis, aynı kişilerin, kalabalık bir meydana zehirli gaz sızdıracak bir düzenek de kurmaya çalıştığının belirlediğini açıkladı.

DHA4 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Avustralya'da iki DEAŞ'lı terörist yolcu uçağına bomba yerleştirmek üzereyken yakalandı
Avustralya federal polisinin ulusal güvenlikten sorumlu yöneticisi Michael Phelan'ın yaptığı açıklamaya göre, Etihad havayollarının 15 Temmuz'daki bir uçuşunu hedef alan bombanın havalimanındaki güvenlik önlemlerini geçemediğini belirterek, "Avustralya topraklarında şu ana kadar görülen en karmaşık olaylardan biriydi" dedi.
 
Adlarını Halid Hayat ve Mahmud Hayat olarak açıklanan iki şüpheli, terör eylemi planlama şüphesiyle tutuklandı. Havayolu şirketi Etihad´tan yapılan açıklamada da, soruşturmada polis ile yakın işbirliği içinde olunduğu duyuruldu.
 

ÖNERİLEN VİDEO

Küçük çocuğun büyük yüreği: Ambulans için trafiği durdurdu

Kapat
Video yükleniyor...