27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ayrault: Suriye'de bir an önce siyasi anlaşmaya varmalıyız

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 'Bir an önce de müzakere sürecini başlatıp, siyasi bir anlaşmaya varmamız gerekiyor ama bombalar altında bunu yapmamız mümkün değil.' dedi.

GAZİANTEP (AA) 23 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ayrault: Suriye'de bir an önce siyasi anlaşmaya varmalıyız

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Suriye'deki iç savaşa ilişkin, "Şu anda bombalar patlıyor, şehrin tahribatı devam ediyor ve Halep nüfusu katlediliyor. Eğer Suriyeli mültecilerin bir gün kendi ülkelerine dönebilmesini istiyorsak o zaman bu katliamı durdurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Bir an önce de müzakere sürecini başlatıp, siyasi bir anlaşmaya varmamız gerekiyor ama bombalar altında bunu yapmamız mümkün değil." dedi.

Suriye'deki iç savaşa ilişkin, "İlk önce bombalamaların durması ve insani yardımların erişiminin sağlanması gerekiyor." diyen Ayrault, "Bu, Fransa’nın siyasi konumudur. Ortadoğu’da barışı isteyen, yeni bir denge, yeni bir umut isteyen herkesin tanımı bu olmalıdır ve tamamen savaş bitmelidir." şeklinde konuştu.

"Irak’taki herkese saygı gösteren bir yönetişimin başlatılması gerekiyor"

Ayrault, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunu hakkında, "Barışı getirmemiz gerekiyor, Irak’taki nüfus çeşitliliğini, dini çeşitliliği korumamız gerekiyor ve herkese saygı gösteren bir yönetişimin başlatılması gerekiyor. Şu andan itibaren bunu hazırlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.