23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bağdat'ta bombalı saldırılar: 4 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen patlamalarda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA28 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bağdat'ta bombalı saldırılar: 4 ölü

Bağdat Polis teşkilatından Yüzbaşı Yasir Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın kuzeyindeki el-Hurriye es-Sani bölgesinde bomba yüklü minibüsün infilak ettiği olayda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin de yaralandığını belirtti. Mustafa, Bağdat'ın kuzey batısındaki eş-Şagle bölgesinde meydana gelen diğer bir patlamada ise 2 kişinin öldüğünü, 8 kişinin de yaralandığını söyledi.

Öte yandan Savunma Bakanlığına bağlı El-Cezire Operasyonlar Komutanı General Kasım Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu birlikleri ve aşiret güçlerinin Enbar ilinin merkezi Ramadi'nin batısındaki Et-Tahmaniye, El-Vardiye ve Ed-Danikiye köylerini terör örgütü DAEŞ'ten aldığını ifade etti.

Çatışmalarda 12 örgüt üyesinin öldürüldüğünü belirten Muhammedi, ordu birliklerinin bir örgütün militanını yakaladığını, 117 patlayıcıyı ile bomba yüklü bir aracı da etkisiz hale getirdiğini aktardı.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor. Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile bağlantılı gruplar tarafından düzenlendiğini ifade ediyor.