26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İspanya'da terör saldırısı! Minibüs kalabalığın arasına daldı! 13 ölü, 100 yaralı

Barcelona'da beyaz renkli bir minübüsün kalabalığın arasına dalması sonucunda 13 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı. Güvenlik yetkililerin yaptığı açıklamaya göre saldırıdan sonra kaçan ve silahlı oldukları belirtilen iki saldırgan bir restorana girdi. İspanyol basını ayrıca olayla ilgili bir kişi yakalandığını duyurdu. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

17 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

İspanya'nın Katalonya bölgesinde 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi. Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, yaşanan terör saldırısı nedeniyle bölgede 3 günlük yas ilan etti.

Yerel basına göre bir zanlı çatışmada öldürüldü

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği duyuruldu.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Reuters haber ajansı, yaşanan terör saldırısını terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu.

KATALAN YÖNETİMİ'NDEN AÇIKLAMA

Katalan Hükümeti yaptığı açıklamada Barcelona'daki saldırıda 13 kişinin öldüğünü 80 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ABD İKİ AY ÖNCE UYARMIŞ

Rus haber sitesi Sputnik, ABD istihbaratı 2 ay önce bir saldırı olacağını İspanya hükümetine ilettiğini ve yerel medyanın Perşembe günü bunu haber olarak yayınladığını aktardı.

 

 

 

 



ÇOK GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ VAR

Olay yerinde bulunan Türk asıllı görgü tanığı Musa Çokur 24 TV'ye yaptığı açıklamada 'Olay bizim 150 metre aşağımızda yaşandı. Polisler her yeri kapattı. Personel giriş ve çıkışları yasak. Şu an sadece ambulans sesleri duyuyoruz. Kesin bir bilgiye biz de sahip değiliz. Polis sürekli gelip bizi kontrol ediyor. Tahmin ediyorum ki yarım saate kadar bizim de restoranımızı kapatırlar. Şu an içerde müşterilerimiz var. Çok geniş çapta bir polis kordonu var yukarda helikopterler geziyor' dedi.

İŞTE İSPANYOL BASININ FOTOĞRAFINI PAYLAŞTIĞI O TERÖRİST



SALDIRI DEAŞ İZLERİ TAŞIYOR

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, katıldığı bir canlı yayında saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalarda saldırganların girdiği restoranın bir Türk firmasına ait olduğunu ve saldırının terör örgütü DEAŞ'ın izlerini taşıdığını kaydetti.

SALDIRGANLARIN BASTIĞI RESTORAN BİR TÜRK RESTORANI

İspanya haber ajansı EFE'nin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, beyaz bir minibüsün Barcelona'nın turistik bölgelerinden Las Ramblas'ta kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına daldığı belirtildi. Olayda, 13 kişinin öldüğü, 80 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

Olayın ardından polis vatandaşları bölgeden uzak durması konusunda uyarırken tren ve metro istasyonları kapatıldı İspanya polisi yaptığı açıklama ile saldırının bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. 

İspanyol medyası da saldırı sonrası minibüste bulunan iki kişinin elindeki silahlarla bir restorana girdiği duyuruldu.

İspanyol medyası terör saldırısında 2 kişinin öldüğünü ve 20 kişinin de yaralandığını açıkladı

İlk yardım ekipleri bölgeye sevk edildi. Olaya helikopterle destek sağlanıyor. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı.

Minibüslü saldırganların girdiği restoranda bulunanları rehin almış olabileceği üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor. Polisin restorana operasyon başlatmak için hazır beklediği de İspanyol medyası tarafından verilen bilgiler arasında.

 

 

 

 

BARCELONA'NIN EN YOĞUN OLAN CADDELERİNDEN BİRİSİ 

Görgü tanığı Ercan Can 24 TV'den Selim Atalay'a yaptığı açıklamada 'Olayın olduğu yere yakın bir yerdeyiz. Minibüsün duvara çarpıp durduğunu görebiliyoruz. Biz burada yaşıyoruz yaklaşık 10-11 yıldır. Şu an minibüsün tam durakladığı yerin karşısında bulunuyoruz. Dışarda sadece polisler ve kaza yapan minibüs var. Burası Barcelona'nın en yoğun olduğu caddelerinden biri. Olay saat 16:30 gibi yaşandı' dedi. 

İspanyol basını olayla ilgili bir kişi yakalandı

 

 

 

 

Detaylar geliyor...