26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Başkan sonunda kılıcını çekti

ABD’de Rusya ile kabinesindeki isimler arasındaki ilişki hakkındaki FBI soruşturmasını engellediği iddiasıyla medya ve muhalefetin üzerine geldiği Başkan Trump, eleştirilere isyan etti.

19 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başkan sonunda kılıcını çekti
Connecticut’taki ABD Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde konuşan Trump, basının sürekli kendisini hedef aldığına dikkat çekerek “Ben Washington medyasına ve özel çıkar gruplarına hizmet etmek için seçilmedim”  dedi. Öğrencilere “Saldırılar sizi daha da güçlendirmeli. Eleştiriler sizi asla yıldırmasın” öğüdü veren Başkan, kendisi hakkındaki eleştiriler için ise “Tarihte hiçbir politikacıya daha kötü ve adaletsiz olunmadı” ifadesini kullandı. Törende ayrıca yeni mezun öğrenciler tarafından Başkan’a kılıç hediye edildi. Törene katılan İç Güvenlik Bakanı John Kelly konuşmasını bitirdikten sonra yerine oturan Trump’a dönerek “İsterseniz kılıcı basına karşı kullanabilirsiniz efendim” diyerek espri yaptı. Tebessüm eden Başkan’ın “Evet” cevabını verdiği görüldü. 
 
FBI için 4 adayla görüşülecek
 
Donald Trump, ‘işini iyi yapmadığı’ gerekçesiyle kovduğu James Comey’den boşalan FBI Direktörlüğü koltuğunu doldurmak için harekete geçti. AP haber ajansı, ABD Başkanı’nın bu hafta Büro’nun başına geçirmek için 4 adayla görüşeceğini bildirdi. Oval Ofis yetkilileri Başkan’ın görüşeceği isimlerin eski Connecticut Senatörü Joe Lieberman, eski Oklahoma Valisi Frank Keating, mevcut Direktör Andrew McCabe ve Büro’nun eski üst düzey yetkilisi Richard McFeely olduğunu belirtti.