26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama: Türkiye ile işbirliğini güçlendirdik

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında geçen telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

AA22 Mart 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama: Türkiye ile işbirliğini güçlendirdik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesinde, ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirdi.

Açıklamada, "İki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin önemi vurgulandı. Türkiye ile işbirliği güçlendirilecek" denildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesinde, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapıldığı bildirildi.
 
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin detaylar paylaşıldı.
 
Açıklamada, "NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek, bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın iş birliği yapmak için atılan adımların sürdürülmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır." ifadelerine yer verildi.
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Erdoğan-Trump görüşmesinde ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirmişti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, son olarak 24 Ocak 2018'de telefon görüşmesi yapmıştı.

ABD İLE İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesinde, ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Erdoğan ile Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini bildiren Kalın, şunları kaydetti:

"NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın iş birliği yapmak için atılan adımların sürdürülmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır."