29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

BMGK’da Filistin düellosu

Trump yönetimi yetkilileriyle Filistin lideri Mahmud Abbas’ın bir araya geldiği BMGK toplantısında taraflar birbirini süreci baltalamakla suçladı.

22 Şubat 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
BMGK’da Filistin düellosu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen Ortadoğu oturumu, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ABD ile Filistin arasındaki söz düellosuna sahne oldu. ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’in de katıldığı toplantıda Amerikan heyetine seslenen Filistin lideri Mahmud Abbas, Washington’ın iki devletli çözüm taahhüdünü terk ettiğini söyledi. 

ABBAS TERK ETTİ

ABD’nin artık Ortadoğu barışı için arabuluculuk yapamayacağını belirten Abbas, Filistin’in tanınıp BM üyesi yapılması ve iki devletli çözüm için bu yıl uluslararası barış konferansı düzenlenmesi çağrısı yaptı. Abbas’ın konuşmasını yaptıktan sonra salondan ayrılmasına karşın ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley doğrudan Filistin liderine seslendi ve “ABD’nin barış görüşmelerinde rolünü reddetmeyi, seçebilirsiniz ancak bunlar sizi hiçbir yere götürmeyecek” diye konuştu.  Filistin devleti vaat etmeden müzakere çağrısı yapan Haley, “Konuşmaya hazırız ama peşinizden koşmayacağız, seçim sizin Sayın Abbas. Öfkenizi bir kenara bırakıp, bizimle hareket edin” ifadelerini kullandı.

Filistin lider Mahmud Abbas, BMGK’daki konuşmasının ardından ABD Temsilcisi Nikki Haley’yi dinlemeden salondan ayrıldı.