20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Zaharçenko, Ukrayna'nın Donetsk kentindeki bombalı saldırıda hayatını kaybetti

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Rusya destekli lideri Zaharçenko, oturduğu bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Rusya Devlet Başkanı Putin, Zaharçenko'nun ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı dileyerek, suçluların hak ettikleri cezayı çekeceklerini belirtti.

star.com.tr31 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Zaharçenko, Ukrayna'nın Donetsk kentindeki bombalı saldırıda hayatını kaybetti

Ukrayna'dan ayrılarak tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) Rusya destekli lideri Aleksandr Zaharçenko, oturduğu bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Rus basınında yer alan bilgiye göre meydana gelen patlamada Gelir ve Vergiler Bakanı Aleksandr Timofeyev de yaralandı.

42 yaşındaki Zaharçenko'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak DHC Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada olayın detayıyla ilgili bir bilgi verilmezken, gerçekleşen olayın bir terör saldırısı olduğu ifade edildi.

Yeni ülke kuracaklardı: Malorossiya

DHC Gelir Bakanı Timofeyev, Ukrayna'dan ayrılan yeni ülkenin kuruluşuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Eski Ukrayna'nın temsilcileri olarak, Ukrayna'nın ardıl devleti olan Malorossiya'nın kurulduğunu ilan ediyoruz. Yeni ülkenin adı Malorossiya olacak, zira Ukrayna adı artık itibarını yitirdi. Donetsk, Malorossiya'nın başkenti olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Putin'den taziye mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TASS ajansında yer alan bilgiye göre, uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Zaharçenko için ailesi ve arkadaşlarına baş sağlığı diledi.

Saldırıyı düzenleyenlerin ve azmettiricilerin hak ettikleri cezayı çekeceklerini belirten Putin, "Terör ve şiddet yolunu seçenler, anlaşmazlıklara barışçıl politik çözümler bulmak istemiyorlar. Donbass halkına diz çöktürmek isteyenler bunu başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.