27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Duterte’den Trump’a aşk şarkısı

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, kendi ülkesinde düzenlenen ASEAN Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Trump’ın isteği üzerine aşk şarkısı söyledi.

13 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Duterte’den Trump’a aşk şarkısı
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin ev sahipliğini yaptığı Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 31. Liderler Zirvesi öncesinde düzenlenen yemekte ABD Başkanı Donald Trump’a sıra dışı bir jest yapıldı.
 
Ikaw (Sen) isimli aşk şarkısını Filipinler’in meşhur şarkıcısı Pilita Corrales ile birlikte dün söyleyen Duterte, “ABD Başkomutanı Trump’ın isteği üzerine bu şarkıyı söyledim” dedi.
 
Filipince şarkıda “Sen hayatımın ışığı, kalbimin yarısısın” gibi sözler bulunuyor.
 
Trump: Çok iyi  bir ilişkimiz var
 
ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra Duterte ile Uluslararası Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider, basına kapalı toplantının ardından medya mensuplarına  yaptığı açıklamada görüşmenin iyi geçtiğini belirtti.
 
Filipinler’de bulunmaktan memnun olduğunu ifade eden Trump, "Çok iyi  bir ilişkimiz var, çok başarılı geçti. Bugün başka liderlerle de birçok  görüşmemiz oldu. ASEAN toplantıları, Filipinliler ve başkan tarafından çok güzel  organize edilmiş. Burada bulunmaktan keyif aldım, hava çok güzel." diye konuştu.
 
Öte yandan Trump’ın, gazetecilerin Filipinler’de uyuşturucu  operasyonlarındaki yargısız infaz ve insan hakları ihlalleri konusunun görüşmede  gündeme gelip gelmediği yönündeki ısrarlı sorularını cevapsız bırakması dikkati  çekti.
 
Duterte, Trump ile Vietnam’daki görüşmesinin ardından yerel basına  yaptığı açıklamada, ülkesinin iddia edildiği gibi yargısız infazda bulunmadığını,  bu nedenle konunun görüşmede gündeme geleceğini düşünmediğini ifade etmişti.
 
İki ülke arasındaki ilişkilerin yönünü belirlemesi beklenen görüşmede,  söz konusu konunun konuşulup konuşulmadığı henüz bilinmiyor.
 
Trump’ın el sıkışma şaşkınlığı
 
ASEAN 31. Liderler Zirvesi'nin açılış töreni,  21 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Manila’daki Uluslararası Kongre Merkezi’nde yapıldı.
 
ABD Başkanı Donald Trump, Filipinler’in başkenti  Manila’da düzenlenen ASEAN açılışındaki geleneksel el sıkışma töreninde kısa süreli şaşkınlık  yaşadı. Açılış töreninde Duterte’nin yanında yer alan Trump, geleneksel el sıkışma  anonsunun yapılmasının ardından ne yapacağını bilemedi.
 
Geleneksel ASEAN el sıkışma pozisyonunu alan liderler, ellerini çapraz  tutup yanındaki liderle el sıkışıyor.
 
Etrafındaki liderlere bakarak kısa süre şaşkınlık yaşayan Trump'ın,  yanında duran Duterte’nin eline uzanmakta zorlandığı kameralara yansıdı. Trump’ın şaşkınlığı liderleri de gülümsetti.
 
Dünya liderleriyle ikili görüşmelerinde kendine has el sıkışması  şekliyle tanınan Trump, ellerini tuttuğu liderleri kendisine doğru çekerek kimi  zaman sendelemelerine yol açıyor.
 
5. ABD-ASEAN Zirvesi’ne katılacak Trump, daha sonra Hindistan  Başbakanı Narendra Modi ile görüşecek. (Kaynak: Milliyet)