25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Erbil Valiliği'ndeki 2 saldırgan etkisiz hale getirildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil valilik binasına saldıran kişilerden üçüncüsü etkisiz hale getirildi, rehin alınan bir personel de kurtarıldı.Güvenlik kaynakları, DAEŞ üyesi teröristlerin intihar yeleği giymiş olabileceğini belirtiyor.

AA23 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Erbil Valiliği'ndeki 2 saldırgan etkisiz hale getirildi

Olay yerindeki AA muhabiri, valilik binasını basan saldırganlardan üçüncüsünün de öldürüldüğünü ifade etti.

Saldırganlar tarafından rehin alındığı belirtilen 1 valilik personeli ise güvenlik güçlerince kurtarıldı.

Valilik binasında çatışma sona ererken, güvenlik güçleri bölgeyi kontrol altına aldı.

Erbilik Valilik binasına bu sabah 3 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırganlardan biri üzerindeki bombayı patlatmış diğeri güvenlik güçlerince öldürülmüştü. Olayda bir polis yaralanmıştı.

Saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından planlandığı tahmin ediliyor.

Erbil Valiliği'ne 19 Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından bombalı araçla intihar saldırısı düzenlenmiş 5 kişi hayatını kaybetmişti.

VALİLİK: 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Erbil Valisi Nevzat Hadi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Erbil güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu valilik binasında kontrol sağlandı. Üç silahlı terörist de öldürüldü." dedi.

Saldırının yerel saatle sabah 07.15'te gerçekleştiğini belirten Hadi, henüz mesai saati başlamadığı esnada saldırganların binanın önünde nöbet tutan güvenlik güçlerine ateş açtığını söyledi.

Hadi, 3 saldırganın daha sonra binayı bastığını belirterek, "Şu an güvenlik güçlerinin soruşturması devam ediyor. Bu terör saldırısı bizi daha da birbirimize kenetleyecek." ifadelerini kullandı.

- Saldırıda bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Erbil Polis Müdürü Abdulhalik Talat da saldırının ardından kentin güvenliği konusunda herhangi bir sorun olmadığını ifade ederek, "Saldırıda maalesef valilikte hizmet personeli olarak çalışan bir kişi hayatını kaybetti. 3 kişi hafif yaralandı. Şu anda emniyet güçlerinin incelemesi sürüyor." dedi.

Erbil Asayiş Güçleri Müdürü Tarık Nuri ise "Öğle saatlerinde binayı tamamen kontrol altına aldık. Etkisiz hale getirilen 3 kişinin kimliklerini biliyoruz ama daha sonra kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

Saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından planlandığı tahmin ediliyor.

Erbil Valilik binasına bu sabah 3 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti.