23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Eski Kaliforniya Valisi Schwarzenegger: Trump, Putin'in yanında haşlanmış makarna gibi görünüyordu

Eski Kaliforniya Valisi olan ABD'li oyuncu Arnold Schwarzenegger, resmi Twitter hesabından ABD Başkanı Trump'ın dün Rusya Devlet Başkanı Putin'le düzenlediği basın toplantısını yorumladığı bir video paylaşarak, 'haşlanmış makarna gibi göründüğünü' söyledi.

star.com.tr17 Temmuz 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Eski Kaliforniya Valisi Schwarzenegger: Trump, Putin'in yanında haşlanmış makarna gibi görünüyordu

ABD'li ünlü isimlerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Başkanlık Sarayı'nda bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik ağır eleştirileri devam ediyor. Bu kez eleştiri, Trump gibi Cumhuriyetçi Parti üyesi olan ancak Senatör John McCain safında yer alan bir isimden geldi.

Eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, "Sayın Başkan, unutmayın, önce Amerika" mesajıyla Twitter hesabından yayımladığı videoda, "Başkan Trump, Devlet Başkanı Putin'le düzenlediğiniz basın toplantınızı izledim. Utanç verici bir görüntü vardı. Küçük haşlanmış makarna, küçük taraftar gibi görünüyordunuz. Ondan ne zaman imza ya da selfie isteyeceksiniz diye kendi kendime sordum." dedi.

"Sayın Başkan, unutmayın, önce Amerika"

"Sayın Trump, Başkan Putin'le yaptığının basın toplantısını izledim. Tam anlamıyla utanç vericiydi. Haşlanmış makarna gibiydiniz. Bir an 'acaba ne zaman bir fotoğraf çekilebilir miyiz, bir selfie çekilebilir miyiz diye soracak?' diye düşündüm. ABD istihbaratına, hukuk sistemine ve ülkenin tamamına ihanet ettiniz. Siz ABD başkanısınız, bunu yapmamalısınız. Sizin neyiniz var? Berlin Duvarı'na karşı duran Ronald Reagan'ın güçlü sözlerine, sağlam duruşuna ne oldu? Demişti ki 'Bay Gorbaçov, bu duvarı yık!'. Ne oldu bütün bunlara?"

Trump'ın basın toplantısı sırasında ABD istihbaratına, hukuk sistemine ve ülkenin tamamına ihanet ettiğini öne süren Schwarzenegger, "Siz ABD başkanısınız, bunu yapmamalısınız. Sizin neyiniz var?" ifadelerini kullandı.

Trump ve Schwarzenegger, daha önce çeşitli konularda karşı karşıya gelmişti. Schwarzenegger, göçmen konusu da birçok konuda ABD Başkanı'nı eleştirmişti.