26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Güney Kore lideri Park'tan özür

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, konuşma metinlerini, yolsuzluk yapmakla suçlanan gizemli bir kadının yazdığının ortaya çıkması üzerine halkından özür diledi.

SEUL (AA)25 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Güney Kore lideri Park'tan özür

Güney Kore televizyon kanalı JTBC'nin, adı yolsuzluk skandalına karışan ve resmi bir görevde bulunmayan Choi Soon-sil'in, Devlet Başkanı'nın önemli konuşmalarını kaleme aldığına dair yayınladığı belgelerin ardından, Park kamuoyundan özür diledi.

Park, 2012 devlet başkanlığı seçim kampanyası sırasında ve 2013'te göreve başladığında Choi'nin, kendisine, yapacağı konuşmalar ve halkla ilişkiler konusunda yardımcı olduğunu söyleyerek bu durumun geçmişte sona erdiğini belirtti.

Konuşmasında, Choi ile ilgili yolsuzluk iddialarına değinmeyen Park, "Daha iyi şeyler yapmak için iyi niyetle yapılmış şeylerdi. Sebep ne olursa olsun, endişeye yol açmış ve halkımın duygularını incitmiş olmaktan dolayı üzgünüm." dedi.

JTBC'nin haberinde, Choi'nin kişisel bilgisayarında Park'ın konuşma metinlerinin yer aldığı 44 dosyanın ele geçirildiği ve ve bazı taslak metinlerin altının değiştirilmesi talebiyle çizildiği bildirildi.

Taslak metinleri Choi'ye kimin gönderdiği henüz bilinmiyor.

Haberde Choi'nin, 1994'te ölmeden önce Park'ın danışmanlığını yapan Hristiyan bir papazın kızı, aynı zamanda, Park'ın, devlet başkanı olmadan önce mecliste danışmanlığını yapan bir kişinin eski eşi olduğu ileri sürüldü.