25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Halep’te ‘insani mola’ başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra Halep’e yönelik hava saldırılarını durdurma kararı alan Rusya lideri Vladimir Putin, bu kararını uygulamaya soktu.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Halep’te ‘insani mola’ başladı

Suriye’nin Halep kentinden sivil ve silahlı muhaliflerin çıkarılması için Moskova ve Şam’ın hava operasyonlarını durduracağı ‘insani mola’ yerel saat ile 08.00’de resmen başladı. Rusya, hava operasyonlarının durdurulacağı 24 saat boyunca siviller ve silahlı muhalifler Halep’in doğu mahallelerinden sekiz koridor üzerinden ayrılabileceğini açıkladı. Suriye hükümeti de ordunun, militanların Halep’in doğu kesimlerinden ayrılmasına izin vermek için pek çok bölgede geri çekildiğini duyurdu.

SÜRE UZATILABİLİR

Suriye lideri Esad’la da  Halep’teki “insani koridoru’’ görüşen Rusya lideri Putin, molayı gerekli olduğu sürece uzatmaya hazır olduklarını belirterek, “Bu süre içerisinde başta ABD olmak üzere partnerlerimizin, ılımlı olduğunu söyledikleri muhalifleri El Nusra teröristleri ve benzerlerinden ayırmak için verdikleri sözleri yerine getirmelerini umuyoruz” dedi.