8 Ocak 2026 Perşembe / 20 Recep 1447

Hamas İran yakınlaşması devam ediyor

Filistin İslami Direniş Partisi (Hamas) Tahran'da yapılacak olan Uluslararası Filistin İntifadası konferansına katılacağını açıkladı.

11 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Hamas İran yakınlaşması devam ediyor
İran Şura Meclisi Ali Laricani 20 Şubat'ta yapılacak olan Uluslararası Filistin İntifadasını Destekleme konferansına katılmak üzere Hamas'a davetiye gönderdi.
 
Filistinli bir kaynağa göre daveti kabul eden Hamas konferansa katılacak.
 
Tahran, Hamasın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin liderliğinde üst düzey bir katılımın olmasını bekliyor ancak o tarihlerde Haniye'nin Gazze'den çıkıp çıkamayacağı henüz belli değil.
 
Ancak Hamas eski başkanı Muhammed Nasr ve Hamas'ın Tahran sorumlusu Halid Qaddumi konferansa katılacak.
 
Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan sonra Hamas içindeki bir kanadın Suriyeli muhalifleri desteklemesi İran'la olan ilişkilerin gerilmesine yol açmıştı.