26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

McMaster kimdir kaç yaşında Trump Herbert Raymond McMaster'ı görevden neden aldı

McMaster kimdir kaç yaşında Trump McMaster'ı neden görevden aldı McMaster'ın görevi nedir, McMaster neden görevden alındı soruların yanıtları haberimizde. Trump'ın görevden aldığı isimlerin arasına McMaster'da katıldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın McMaster'ı görevden alması dünya gündemine bomba gibi düştü. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ın görevine son vermesiyle McMaster'in görevi ve neden görevden alındığı araştırılmaya başlandı. Haberimizde McMaster ve görevden alınması ile ilgili detaylara yer verdik. İşte Herbert Raymond McMaster'in siyaset hayatı ve görevi ile ilgili yapılan açıklamaların ayrıntıları...

23 Mart 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
McMaster kimdir kaç yaşında Trump Herbert Raymond McMaster'ı görevden neden aldı
McMaster kimdir? Herbert Raymond McMaster Görevine neden son verildi? sorusunun yanıtı dünya gündeminde merak edilen konular arasında yer alırken Beyaz Saray'dan konu ile ilgili beklenen ilk açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ın görevine, ABD Başkanı Donald Trump, son verdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump ile karşılıklı olarak anlaşan McMaster'ın görevinden istifa edeceği belirtildi. Trump'un, rahat bir geçiş dönemi olması için McMaster'dan gelecek ayın ortasına kadar görevine devam etmesini istediği aktarılan açıklamada, Korgeneral McMaster'ın da bunu kabul ettiği bilgisine yer verildi. Trump'ın görevden aldığı isimlerin arasına McMaster'da katıldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın McMaster'ı görevden alması dünya gündemine bomba gibi düştü. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ın görevine son vermesiyle McMaster'in görevi ve neden görevden alındığı araştırılmaya başlandı. Haberimizde McMaster ve görevden alınması ile ilgili detaylara yer verdik. İşte Herbert Raymond McMaster ile ilgili yapılan son açıklama
 
BEYAZ SARAY'IN AÇIKLAMASI
 
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ı görevden aldı.
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump ile karşılıklı olarak anlaşan McMaster'ın görevinden istifa edeceği belirtildi.
 
Trump'ın, rahat bir geçiş dönemi olması için McMaster'dan gelecek ayın ortasına kadar görevine devam etmesini istediği aktarılan açıklamada, Korgeneral McMaster'ın da bunu kabul ettiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, McMaster'ın görevinden ayrılmasının ardından yerine ABD'nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi John Bolton'ın getirileceği ifade edildi.
 
Ülkesine hizmetlerinden dolayı McMaster'a teşekkür eden Trump, onun başarılarından dolayı ABD'nin ekonomik ve askeri üstünlüğünü koruduğunu kaydetti.
 
McMaster ise açıklamada, 34 yıllık hizmetinin ardından bu yaz ABD Ordusundan emekli olacağını duyurdu.
 
ABD basınında McMaster'ın görevinden alınacağına dair çıkan haberlere rağmen Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, geçen hafta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Herbert Raymond McMaster'ın gönderileceği iddialarını yalanlamıştı.
 
Başkanlık koltuğuna 20 Ocak 2017'de oturan Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya soruşturmasıyla ilgili olarak "yalan söylediği" gerekçesiyle 13 Şubat 2017'de görevinden istifa etmiş, yerine Korgeneral McMaster getirilmişti.
 
McMaster'ın yerine atanacak Bolton ise 2005-2006 döneminde ABD'nin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştı.
 
ABD basınında, 9 Nisan'da görevi devralması beklenen John Bolton'ın dış politika konularını görüşmek için Trump ile sıkça buluştuğu belirtiliyor. İkilinin dün Beyaz Saray'da özel bir görüşme gerçekleştirdiği de ifade ediliyor.
 
HERBERT RAYMOND MCMASTER KİMDİR?
 
Herbert Raymond McMaster (24 Temmuz 1962 doğumlu) bir ABD Ordusu subayıdır. 2017 yılında Başkan Donald Trump'ın altında görev yapan 26. Ulusal Güvenlik Danışmanı oldu. Ayrıca Körfez Savaşı, Devamlı Özgürlük Operasyonu ve Irak Özgürlüğü Operasyonundaki rolleriyle tanınıyor.
 
Philadelphia'da doğan McMaster, 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi'nden mezun oldu ve daha sonra doktora derecesini aldı. içinde Amerikan tarihinin dan Chapel Hill'deki Kuzey Carolina Üniversitesi'nde. Doktora Programı tezi, Vietnam Savaşı sırasında Amerikan stratejisi ve askeri liderlik açısından kritik öneme sahipti ve Amerika Birleşik Devletleri ordusunda geniş bir şekilde okunan kitabı olan Duty Dereliction adlı kitabının temeli olarak görev yaptı. Sırasında Körfez Savaşı, McMaster bir olarak görev kaptan içinde 2 Süvari Alayı katılan, 73 Easting Savaşı.
 
Körfez Savaşı sonrasında McMaster bir olarak görev askeri tarih, Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi (1996 1994) profesör araştırma görevlisi oldu Hoover Enstitüsü, bir üyesi Dış İlişkiler Konseyi de bir Danışmanlığı Kıdemli Araştırmacı Uluslararası Enstitüsü Stratejik Çalışmalar için (IISS). Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığında bir dizi personel görevinde bulundu. 2004 yılında, komutasını aldı 3 Süvari Alayı ve savaşan Irak ayaklanmayı içinde Telafer. O en üst oldu kontrgerilla Genel danışmanı David PetraeusOrdu Yetenekleri Entegrasyon Merkezi Direktörü olarak görev yapmadan önce. Kendisi aynı zamanda Planlama Komutanı yardımcısı olarak görev yaptı Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü içinde Afganistan'da 2012 yılında, ve o Yardımcısı Komutan General oldu Ordu Eğitim ve Doktrin Komutanlığı.
 
ABD'DE ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI NE ANLAMA GELMEKTEDİR 
 
Genel olarak Ulusal Güvenlik Danışmanı ( NSA ) olarak anılan veya zaman zaman NSC danışmanı olarak adlandırılan Ulusal Güvenlik İşleri Başkan Yardımcısı ( APNSA ), Başkanın İcra Dairesinde kıdemli yardımcısıdır. en esaslı West Wing of Beyaz Saray'da baş içi danışman olarak hizmet veren, ABD Başkanı ile ulusal güvenlik konularında. Ulusal Güvenlik Danışmanı, Başkan tarafından atanır ve Senato tarafından onay gerektirmez., ancak role üç veya dört yıldızlı general randevu askeri rütbeli Senato yeniden teyidinin gerektirir.
 
Ulusal Güvenlik Danışmanı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarına katılır ve genellikle Müdürlerinin toplantılarına başkanlık ile MGK Komitesi Devlet Bakanlığı ve Savunma Bakanı (yani değil Başkanı katıldı toplantılar). Ulusal Güvenlik Danışmanı, Ulusal Güvenlik Konseyi'ne ya da Ulusal Güvenlik Konseyi'ne ya da doğrudan Cumhurbaşkanına sunmak üzere Ulusal Güvenlik Danışmanı için araştırma ve brifingler üreten NSC personeli tarafından desteklenmektedir.

HERBERT RAYMOND MCMASTER KİMDİR?

Herbert Raymond McMaster (24 Temmuz 1962 doğumlu) bir ABD Ordusu subayıdır. 2017 yılında Başkan Donald Trump'ın altında görev yapan 26. Ulusal Güvenlik Danışmanı oldu. Ayrıca Körfez Savaşı , Devamlı Özgürlük Operasyonu ve Irak Özgürlüğü Operasyonundaki rolleriyle tanınıyor.

Philadelphia'da doğan McMaster, 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi'nden mezun oldu ve daha sonra doktora derecesini aldı . Chapel Hill'de Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Amerikan tarihinde . Doktora Programı tezi , Vietnam Savaşı sırasında Amerikan stratejisi ve askeri liderlik açısından kritik öneme sahipti ve Amerika Birleşik Devletleri ordusunda geniş bir şekilde okunan kitabı olan Duty Dereliction adlı kitabının temeli olarak görev yaptı. Körfez Savaşı sırasında McMaster , 73 Doğulu Muharebede yer alan 2. Süvari Alayı'nda bir kaptan olarak görev yaptı.

Körfez Savaşı'ndan sonra, McMaster Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi'nde askeri tarih profesörü olarak görev yapmıştır (1994-1996), Dış İlişkiler Konseyi üyesi ve Uluslararası Enstitüde Danışmanlık Kıdemli Üyesi olan Hoover Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olmuştur. Stratejik Çalışmalar için (IISS). [2] Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığında bir dizi personel görevinde bulundu. 2004 yılında 3. Süvari Alayının emrini aldı ve Tal Afar'da Irak ayaklanmasına karşı savaştı. General David Petraeus'a , Ordu Yetenekleri Entegrasyon Merkezi Direktörü olarak görev yapmadan önce bir karşı isyan danışmanı oldu. Aynı zamanda Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü Planlama Komutanı Yardımcısı olarak görev yaptı ve 2012 yılında Ordu Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcısı oldu.

Şubat 2017'de McMaster, Michael Flynn'i Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak başardı. Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nda bir teğmen general olarak aktif görevde kalır. McMaster 22 Nisan 2018'de Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak 9 Nisan'dan itibaren istifa etti.

McMaster, 24 Temmuz 1962'de Philadelphia'da doğdu.  Babası, Kore Savaşında görev yapan bir piyade idi. Annesi Marie C. "Mimi" McMaster (nüanslı Curcio), bir okul öğretmeni ve yöneticisiydi. .  Küçük bir kız kardeşi var, Letitia.  1976 yılında mezun olan Norwood Fontbonne Academy'de dilbilgisi okuluna gitti; Valley Forge Askeri Akademisi'nde lise, 1980'de mezun oldu. 1984'te West Point'deki Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi'nden mezun olduktan sonra ikinci bir teğmen olarak bir komisyon kazandı. McMaster, Yüksek Lisans ve Doktora aldı. Chapel Hill'de (UNC) Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Amerikan tarihinde . Onun tezi , 1997 tarihli Duty Derdilik Dergisinde ayrıntılı olarak açıklanan Vietnam Savaşı'nda Amerikan stratejisini eleştirdi.