20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İran ve Irak Barzani'ye müdahale konusunda anlaştı

Irak ve İran ordularına bağlı hava kuvvetleri, Kuzey Irak'ta referandum sonrası çıkabilecek olası bir savaş durumuna karşı birlikte hareket etmek için anlaşmaya vardı.

star.com.tr / Özel Haber20 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İran ve Irak Barzani'ye müdahale konusunda anlaştı

Irak Hava Kuvvetleri ile İran'ın dini lideri Hamaney'e bağlı olan İran Devrim Muhafızları'na bağlı hava güçleri, Barzani yönetimine karşı yürütülecek olası bir savaş durumunda işbirliği yapmak için anlaşmaya vardı.

İBADİ AÇIKÇA TEHDİT ETTİ: KAN DÖKÜLÜR

Irak Başbakanı İbadi, son açıklamasında "Referandumu şimdi de gelecekte de reddediyoruz. Tek taraflı ve güç kullanarak sınırların değiştirilmesi, kan dökülmesinin kapısını açar" demişti.

IRAK'IN KÜRT CUMHURBAŞKANI MASUM SÜLEYMANİYE'DE

Kuzey Irak'ta kritik bağımsızlık referandumu gerginliği sürerken Irak'ın Kürt asıllı Cumhurbaşkanı Fuad Masum da Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile görüşmek üzere Süleymaniye şehrine gitti.

İRAN'IN DEVRİM MUHAFIZLARI SIKÇA TARTIŞILIYOR

Suriye'de tartışmalı operasyonlar yürüten ve sivil katliamlarıyla suçlanan İran Devrim Muhafızları grubu dünya basınında sıkça tartışma konusu oluyor.

Merkezi İran yönetiminden bağımsız ve tamamen İran'ın dini liderinin emrinde bulunan ordu, mezhepçilikle suçlamalarıyla da gündeme geliyor.