26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İsrail istihbaratı: Batı'nın Suriye bombardımanı hedefe ulaşmadı

İsrailli yetkililer ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine ait kimyasal üretim merkezlerini hedef almasını eleştirerek, 'Ölümcül darbe vurulmadı. Bu saldırılar Esed rejiminin tekrar kimyasal silah kullanmasına engel olmaz' ifadelerine yer verdi.

star.com.tr17 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
İsrail istihbaratı: Batı'nın Suriye bombardımanı hedefe ulaşmadı
Ynetnews haber sitesine konuşan İsrail istihbarat ve savunma bakanlığı yetkilileri ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine yönelik bombardımanını değerlendirdi. 
 
İsrail Savunma Bakanlığı yetkililerine göre, "Başkan Trump sadece Esed rejiminin kimyasal silah kullanımına tepki vermek için bu saldırıyı düzenlediyse bu amacına ulaştı. Ancak tekrar Esed rejiminin bu saldırıları gerçekleştirmesine engel olmak için bu saldırıları düzenlediyse, bombardıman bir işe yaramadı."
 
İstihbarat yetkililerine göre ise Trump'ın, "Görev tamamlandı" sözlerinin bir temeli yok.
 
Çok sayıda istihbarat örgütüne göre Esed rejimi Eylül 2013'te imzaladığı kimyasal silahları imha anlaşmasından sonra elindeki kimyasalların bir kısmını elinde tuttu ve 2013'ten bu yana en az 100 kimyasal silah saldırısı düzenledi. 
 
Rejimin kimyasal silahlarını sakladığını düşünen İsrailli yetkililer şuana kadar Esed'in kimyasal depolarına çok az zarar verildi.