25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İsrail’e roket saldırısı düzenlendi, en az 7 kişi yaralandı

Gazze Şeridi'nden atıldığı söylenen bir roketin başkent Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesi sonucu 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Netanyahu, roket saldırısı üzerine bugün Beyaz Saray’da ABD Başkanı Trump ile yapacağı görüşmenin ardından ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönme kararı aldı.

TM Dijital Haber Merkezi25 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İsrail’e roket saldırısı düzenlendi, en az 7 kişi yaralandı
İsrail'in Tel Aviv kentine bir füzenin düşmesi sonusu İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD ziyaretini keserek ülkeye dönme kararı aldı.
 
7 kişinin yaralandığı olay sonrasında Netanyahu yaptığı açıklamada, "Operasyonları yakından yönetmek için dönüyorum." dedi.
 
ABD Başkanı Donald Trump'la görüşecek olan Netanyahu bugün aynı zamanda Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi'nde (AIPAC) bir konuşma gerçekleştirecekti. Saldırı sonrası ise Netanyahu programını iptal etme kararı aldığını açıkladı.
 
İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin gönderilen füzeyi algılayamadığı ve başarısız olduğu bir kez daha ortaya çıkarken, füzenin Gazze'den geldiği belirtildi.
 
Şu ana kadar saldırıyı üstlenen kimse olmazken, Hamas üst düzey yetkilisi Yahya Sinwar'ın bugün yapacağı basın açıklamasını olası İsrail saldırısına karşılık iptal ettiği ifade edildi.
 
12 MAHKUM YARALANDI
 
Tel Aviv'e gerçekleşen saldırının hemen öncesinde İsrailli gardiyanların 12 Filistinliyi yaraladığı son dakika olarak haber sitelerinde yer almıştı. İsrailli güvenlik uzmanlarına göre Tel Aviv'e gönderilen füze, mahkumlara yalnız olmadıkları mesajını göndermek için atıldı.
 
Gazze'den gönderilen füzenin 100 km mesafedeki bir noktayı vurmasını ve demir kubbe hava savunma sistemlerinin bunu farketmemesini skandal olarak nitelendiren uzmanlara göre Hamas ve İsrail arasındaki çatışmanın alanı giderek derinleşiyor.
 
"NETANYAHU SALDIRILARA CEVAP VERMİYOR"
 
Gazze'den daha önce atılan füzelere gerekli cevabı veremediği için ülke içerisinde büyük eleştiriler alan Netanyahu'ya Tel Aviv'e atılan füze sonrasında eleştiriler gelmeye başladı.
 
9 nisanda gerçekleştirilecek seçimlerde rakibi olan Benny Gantz yaptığı açıklamada, "Saldırılara cevap vermeyen, Hamas'a koruma parası ödeyen Netanyahu karşılık vermeyi reddetti. Şimdi ise Tel Aviv bombalanıyor." diyerek Netanyahu'ya sert tepki gösterdi.
 
- İSRAİL GAZZE SINIRINA ASKER YIĞIYOR
 
Gazze tarafından İsrail’in Mişmerek bölgesine füze fırlatılmış, İsrail’de kırmızı alarm verilmişti. İsrail ordusunun, olayın ardından saldırıya hazırlandığı öğrenildi. İsrail Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ronen Manelis, Gazze sınırına iki tugayın konuşlandırıldığını açıkladı. Tuğgeneral Manelis, ordunun binlerce askeri göreve çağırdığını söyledi.
 
Öte yandan İsrail’in Kerem Şalom ve Erez sınırını kapattığı öğrenildi.
 
İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Mişmeret bölgesine erken saatlerde roket saldırısı düzenlenmiş, en az 6 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.