28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Japonya'da 7.3 büyüklüğünde deprem

Japonya'nın kuzeydoğu sahilindeki Fukuşima kenti açıklarında 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10 kilometre derinlikte oluştuğu açıklandı.

22 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:

Japonya'nın Fukuşima kentinde meydana gelen 7.3 şiddetindeki deprem sonrasında tsunami uyarısı yapıldı.

Salı sabahı sahil kesimlerinde yaşanan depremin ardından, yetkililer halkın yüksek yerlere kaçması önerisinde bulundu.

ABD Jeolojik Araştırma merkezinden yapılan açıklamada, yerel zaman diliminine göre salı sabahı Iwaki bölgesinin yaklaşık 67 km kuzeydoğusunda Japonya kıyılarında gerçekleşti.

Japon yayın kurululu NHK'da yer alan haberde ise, Fukuşima için yapılan tsunami uyarısı nedeniyle bölge sakinlerinin kaçmaya başladığı belirtildi.

Öte yandan tsunaminin 9 metre yüksekliğinde olabileceği ve büyük bir faciaya yol açmayabileceği ifade edildi.

19 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Japonya'da aynı bölgede 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 19 bin kişi yaşamını yitirmiş, felaket Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açmıştı.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Amerikan Jeoloji Kurumu 7,3 şiddetindeki depremin ardından 5,4 ve 4,8 şiddetinde iki artçı depremin daha meydana geldiğini açıkladı. Tokyo Elektrik Enerji Şirketi, Fukishima 2 nükleer santralindeki soğutma sisteminin devre dışı kaldığını ancak reaktör çekirdeği etrafındaki suyun yeteri kadar soğuk olduğunu ve bu nedenle şu an için bir tehlike arz etmediğini duyurdu.