26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kayıp İsveçli gazetecinin cesedi Danimarka'da bulundu

Danimarka polisi, başkent Kopenhag'da kafası, kolları ve bacakları kesilmiş olarak bulunan cesedin kayıp İsveçli gazeteci Kim Wall'a ait olduğunu açıkladı.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kayıp İsveçli gazetecinin cesedi Danimarka'da bulundu
Polis, Wall’un röportaj yapmak için bindiği denizaltıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Bulgulara göre, Danimarkalı araştırmacı Peter Madsen'a ait olan 'Nautilus' adlı denizaltıya binen Wall, Madsen tarafından öldürüldükten sonra denize atıldı.  
 
‘DENİZALTI KASTİ OLARAK BATIRILDI’
 
Wall ile Madsen, 10 Ağustos tarihinde Madsen’ın denizaltısına binmiş, Wall’un eve dönmemesi üzerine ise, erkek arkadaşı polisi aramıştı. İddiaya göre Wall, Madsen’ın denizaltısına röportaj yapmak için binmişti. 
İhbar üzerine ikilinin bindiği denizaltıyı araştıran ekipler, denizaltıyı okyanusun yedi metre altında bulmuştu. 
 
Madsen, batan denizaltıdan çıkıp bir bota doğru yüzmeye başladığı sırada bölgede yaşayan biri tarafından fark edilerek kurtarılmış, kısa bir süre sonra ise durumu fark eden polisler tarafından tutuklanmıştı. 
 
Polis, New York Post’a yaptığı açıklamada, denizaltının ‘kasti bir saldırı sonucunda battığını’ söyledi.  Saldırının ‘taksirli cinayet’ gibi gözüktüğünü belirten polis, soruşturmanın sürdüğü gerekçesiyle konuyla ilgili detay vermelerinin mümkün olmadığını belirtti. 
 
MADSEN’IN AVUKATI: MÜVEKKİLİM POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK
 
Madsen’ın avukatı Betina Hald konuyla ilgili olarak ‘Müvekkilim olayla ilgili detayların ortaya çıkmasından memnun. Polisle işbirliği yaparak onlara ihtiyaç duydukları tüm bilgileri verecek’ ifadelerini kullandı. 
 
‘PEKİN’E YERLEŞECEKTİ’
 
Wall’un yerel basına konuşan arkadaşları, Wall’un erkek arkadaşıyla birlikte Pekin’e yerleşeceğini, Pekin’de bir stüdyo daire kiraladıklarını söyledi.  ‘Serbest gazeteci’ olarak çalışan Wall’un Kuzey Kore, Sri Lanka ve Marshall Adaları gibi pek çok farklı yere gazetecilik faaliyetleri için gittiği belirtildi.