8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Kim'den nükleer tehdit: ABD'ye büyük bir hediye paketi göndermek istiyorum

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin gerçekleştirdiği son füze denemesini yerinde izledi. Füze denemesinden memnun kalan Kim, 'ABD'ye büyük bir hediye paketi göndermek' istiyorum diyerek bir kez daha nükleer bomba tehdidinde bulundu.

30 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kim'den nükleer tehdit: ABD'ye büyük bir hediye paketi göndermek istiyorum

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ülkesinin gerçekleştirdiği son füze denemesine tanıklık ettiği ve fırlatma işleminden sonra ABD'ye daha 'büyük bir hediye paketi' göndermek istediğini söylediği belirtildi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ordusunun yeni füze denemesine tanıklık etti.

 

 

Böylece Kuzey Kore dün Japonya, Güney Kore ve ABD tarafından yapıldığı açıklanan balistik füze denemesini doğrulamış oldu.

Scud tipi füzenin 450 km yol kat ederek Japon Denizi'ne, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine düştüğü belirtilmişti

 

 

"DAHA GÜÇLÜ SİLAHLAR İÇİN TALİMAT VERDİ"

KCNA'dan yapılan açıklamada Kim'in 'daha güçlü stratejik silahların geliştirilmesi' talimatını verdiğini kaydedilerek, Kim'in 'ABD'nin askeri provokasyonlarına misilleme olarak, ülkenin Yankee'lere daha büyük bir hediye paketi gönderme konusunda daha büyük adımlar atacağına inancını ifade ettiğini' duyurdu.

Ajans ayrıca "Füze şafak vakti doğudan fırlatıldı ve planlanan hedefi başarılı şekilde vurdu" açıklamasında bulundu.

Son deneme Kuzey Kore'nin son 3 haftadaki 3. balistik füze denemesi olmuştu.