9 Ekim 2025 Perşembe / 17 RebiülAhir 1447

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Katar politikalarını değiştirene kadar yaptırımlar sürecek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, 'Katar politikalarını değiştirene kadar yaptırımlar sürecek.' dedi

DHA5 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Katar politikalarını değiştirene kadar yaptırımlar sürecek

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır Dışişleri Bakanları Katar krizini görüşmek üzere Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geldiler.

Başta Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri Katar’ı terörizme destek vermekle suçlayıp diplomatik ilişiklerini kesmişlerdi.

Katar’a fiili ambargo uygulayan Körfez ülkeleri Katar’a, başta El-Cezire televizyon kanalı ve Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün kapatılmasını da içeren 13 maddelik bir istekler listesi sunmuşlardı.

Katar ise, istekler listesine önceki gün içeriği belli olmayan bir cevap vermişti.

Dört ülke dışişleri bakanlarının, toplantının ardından bir basın toplantısı düzenlemesi beklenirken, toplantı öncesinde ise, dört ülkenin istihbarat örgütleri başkanları, Katar'a yönelik yaptırımlar konusunda verilecek karar ile ilgili Kahire'de bir toplantı gerçekleştirdiler. 

Toplantı sonucunda ,Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, Katar'ın "istekler listesi"ne verdiği yanıtları ciddi bulmadığı açıklandı.

''YAPTIRIMLAR SÜRECEK''

4 Arap ülkesi görüşme sonucunda yaptığı açıklamada "Katar politikalarını değiştirene kadar yaptırımlar sürecek. İleride Katar'a yönelik yeni adımlar atacağız." dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı "Katar krizinde Türkiye'nin tarafsız kalmaya devam edeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, Katar'ı terörizme destek olmakla suçlamış ve geçtiğimiz ay diplomatik ilişkileri kestiklerini açıklamıştı.