19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kosaçev: Erdoğan, Trump'ı Kudüs konusunda uyarmıştı

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kosaçev: Erdoğan, Trump'ı Kudüs konusunda uyarmıştı
Rus basınına konuşan Kosaçev “Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğuna dair vakitsiz açıklamaları halihazırda sarsıntıda olan Ortadoğu’daki yeni bir bomba olabilir” ifadelerini kullandı.
 
'ERDOĞAN, TRUMP’I KUDÜS KONUSUNDA UYARMIŞTI'
 
ABD’nin Arap dünyasından yakın müttefikleri tarafından uyarılmasına rağmen böyle bir açıklama yaptığını belirten Kosaçev “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü Müslümanların kırmızı çizgisi olarak nitelendirdi. Trump ise dik başlı davranarak bir başka talihsiz seçim vaadini yerine getirdi” dedi.
 
'ORTADOĞU’DAKİ SÜRECE DARBE VURULMAK İSTENİYOR'
 
Tüm Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu söyleyen Trump, Ortadoğu’ya istikrar getirilmesi sürecine darbe indirmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.
 
Kosaçev, dünyanın yine ABD içindeki bölünme ve kendi ülkesinin çıkarları üzerine oynayan Trump’ın ‘bumerang’ıyla karşı karşıya olduğunu da belirtti.
 
"ATEŞLE OYNUYOR"
 
Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilerek ABD Büyükelçiliği’ni oraya taşınmasına ilişkin açıklamalarını “Ateşle oynamak” olarak değerlendirdi. Slutskiy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu adımın Orta Doğu’da zaten zor olan durumu daha da tırmandıracağı ve Filistin ile İsrail krizini tekrar patlatacağı ortada. Bu gerçek anlamda ateşle oynamaktır” dedi.
 
Slutskiy, Kudüs’ün statüsünün İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin şehrin doğu kısmını işgal ettiği 1967 yılından itibaren tartışmalı bir konu olduğunu söyledi ve ekledi, “BM İsrail bayrağı altında batı ve doğu kısımlarının birleştirilmesini kabul etmedi ve Tel Aviv’i başkent olarak kabul etti. ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması halinde Washington Filistinlilerin ve tüm uluslararası birliklerin fikirlerini görmezden geliyor demektir”.