19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kuzey Kore'den itiraf: Nükleer füze fırlattık

Kuzey Kore dün 'büyük bir nükler başlık taşıma kapasiteli yeni model orta-uzun menzilli balistik füzesini' denediğini duyurdu. Uzmanlar son denemenin Kuzey Kore'nin kıtalararası füze geliştirme programında önemli bir aşama olabileceğini belirtiyor.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kuzey Kore'den itiraf: Nükleer füze fırlattık

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA pazar akşamı 'büyük bir nükleer başlık taşıma kapasiteli orta-uzun menzilli' yeni bir balistik füze denemesi yaptıklarını duyurdu.

KCNA, Hwasong-12 adlı füzenin deneme işleminin Kuzey Kore lideri Kim Jong-un tarafından denetlendiğini, füzenin 2111 km yüksekliğe ulaştığını ve 787 km mesafe kat ettiğini açıkladı.

​​'ABD KORKAKÇA KUZEY KORE'Yİ PROVOKE ETMEYE KALKARSA…'

KCNA açıklamasında denemenin amacının 'Yeni geliştirilen büyük bir nükler başlık taşıma kapasiteli balistik füzenin taktiksel ve teknolojik özelliklerinin doğrulanması' olduğunu belirtti.

Açıklamada Kim'in ağzından naklen "Eğer ABD korkakça Kuzey Kore'yi provoke etmeye kalkarsa tarihteki en büyük felaketten kaçamayacak. ABD, ABD ana karası ve Pasifik operasyonlarının Kuzey Kore'nin vuruş menzilinde olduğu gerçeği hakkında yanlış karar vermemeli ve bunu yabana atmamalı" dedi.

Kuzey Kore gazetesi Rodong Sinmun da yeni füze denemesi ve denemeyi denetleyen Kim'in fotoğraflarını yayımladı.