19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Lavrov: Rusya'nın, Fransa ve Almanya seçimlerine nüfuz ettiği haberler, hayal ürünü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Fransa ve Almanya'daki seçim süreçlerine nüfuz ettiğine dair iddiaları ‘hayal ürünü' olarak nitelendirdi.

23 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Lavrov: Rusya'nın, Fransa ve Almanya seçimlerine nüfuz ettiği haberler, hayal ürünü

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Askeri Akademisi'nde öğrencilere hitap eden Lavrov, "Rusya, Fransa ve Almanya'daki seçim süreçlerine müdahale etmiyor. Bu ülkelerdeki halkların seçimine saygı duyacağız ve seçilen her liderle işbirliği yapacağız" dedi.

'HER HALKIN SEÇİMİNE SAYGI DUYUYORUZ'

Avrupa basınında yer alan bu konuya dair yazı ve haberlerin ‘kesinlikle hayal ürünü' olduğunu vurgulayan Lavrov, şu ifadeleri kullandı: "ABD seçimlerinde olduğu gibi, Almanların, Fransızların ve diğer halkların seçimlerine saygı duyuyoruz. Diğer ülkelerde halk tarafından seçilen liderlerle çalışmaya hazırız."

'ADAYLARIN RUSYA'YA YAKLAŞIMLARINA DİKKAT EDİYORUZ'

Öte yandan Lavrov, adayların seçim sürecinde yaptıkları ‘Rusya ile işbirliğine ilişkin açıklamaları'na da dikkat ettiklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, cepheleşme sürecini devam ettirmek yerine işbirliği yapmak isteyenlerle çalışmanın daha kolay olacağının da altını çizdi.  (sputnik)