25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Londra saldırısı 82 saniye sürmüş

İngiltere'nin başkenti Londra'da çarşamba günü düzenlenen saldırıyla ilgili soruturmayı yürüten yetkililer, salldırının zaman çizelgesini çıkarttı.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Londra saldırısı 82 saniye sürmüş

Çarşamba günü yerel saatle 14.40'ta Westminster köprüsündeki kaldırıma çıkarak kullandığı aracı çevredeki insanların üzerine süren Khalid Masood'un, yarım dakika sonra parlamentonun demir parmaklıklarına çarparak durduğu ve parlamentonun bahçesinde 52 saniye içinde, 14.41'de vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, saldırının toplamda 82 saniye sürdüğünü kaydetti.

​9 KİŞİ SERBEST

Londra polis teşkilatı, saldırının ardından gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'unu serbest bıraktı. Birmingham kentinden 58 ve 27 yaşlarındaki iki erkek şüpheli ise hala gözaltında.

'SALDIRGAN TEK BAŞINA HAREKET ETTİ'

Soruşturmanın hızlı şekilde yürütüldüğünü aktaran İngiltere Terörle Mücadele Birimi Ulusal Koordinatörü Neil Basu ise, başka bir saldırı planlandığına dair herhangi bir istihbarat bulunmadığını kaydetti.

Basu, "Olay gününde saldırganın halen tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Saldırganın bunu neden yaptığını hiçbir zaman anlayamayacağımız olasılığını hepimiz kabul etmeliyiz" dedi.