11 Haziran 2026 Perşembe / 26 ZilHicce 1447

Macaristan'a sert mülteci tepkisi

Meclisten geçirdiği yeni yasa tasarısıyla mültecileri jiletli tellerle çevirili konteynerlara hapsetmeye hazırlanan Macaristan'a tepki yağıyor.

9 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Macaristan'a sert mülteci tepkisi

Mültecileri konteyner kamplara hapsetmeye hazırlanan Macaristan'a, Avrupa Parlamentosu'ndan tepki geldi. Yeşiller grubu Macaristan'ın insanlık dışı bu tutumu karşısında Avrupa Komisyonu'nun ihlal prosedürlerinin başlatılmasını talep ediyor.

Durumun içler acısı olduğunu belirten Avrupa Parlamentosu Milletvekili Sophia Veld şunları söyledi:

“Şoke olmuş durumdayım. Korkunç bir olay. Sadece yasal anlamda değil insanlık için üzücü. Mülteci olsaydınız böyle karşılanmak istermiydiniz ? 50 yıl önce Macar mülteciler vardı. Konteynerlere kapatılmıyorlardı. Saldırıya uğramıyorlardı, şiddete maruz kalmıyorlardı. Avrupa Komisyonu bir şeyler yapmalı. Sığınmacıların gözaltında tutulması hukuk ihlali anlamına geliyor.”

Macaristan’daki sığınmacıların durumu Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünü de endişelendiriyor.Macar polisinin sığınmacılara şiddet uyguladığı belirtiliyor. Köpek ısırığı, şiddet ve biber gazı kullanımından söz ediliyor. Avrupa milletvekili Eugen Freund tehlikeli bir durum olduğunu söyledi:

“Macar hükümeti ve macar parlamentosu Avrupa Birliği değerlerinden giderek uzaklaşıyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Bunun gerçekleşmeyeceğini ümit ediyoruz.”

Macar hükümeti ise halkı korumaya çalıştıklarını ve bunun bir öncelik olduğunu belirtti.

 

 

 

 

ÖNERİLEN VİDEO

Adana'da ilginç kaza: Yolda yürüyen kadının kafasına düştü

Kapat
Video yükleniyor...