20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Manchester saldırganı patlayıcı malzemelerini öğrenci kartıyla almış

İngiliz Daily Mole gazetesinin haberine göre Manchester saldırganı Selman Abedi patlayıcı yapımında kullanacağı malzemeleri Üniversiteden aldığı öğrenci kartıyla tedarik etmiş.

star.com.tr/ Yaser Emre27 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Manchester saldırganı patlayıcı malzemelerini öğrenci kartıyla almış
Daily Mole gazetesinin İngiliz polis kaynaklarına dayandırdığı haberde saldırgan Selman Abedi patlayıcı malzemeleri dahil bir çok ürünü üniversitenin kendisine verdiği öğrenci kartıyla tedarik etti.
 
Üniversiteye devam etmeyen Selman Abedi aynı zamanda bir çok dersten de kalmış görünüyor. Üniversiteye devam etmeyen Selman Abedi'nin kartının iptal edilmemesi büyük tepkilere yol açtı.
 
Salford Üniversitesi İşletme bölümüne 2015 yılında kayıt olan Selman Abedi'ye kayır esnasında 7 bin sterlin kredi verilmiş.
 
Saldırı soruşturması devam ederken İngiliz hükümetine yönelik eleştiriler artarak devam ediyor.
 
Üniversitenin saldırgana kredi vermesine dikkat çeken İngiliz hukukçular, öğrencilere yönelik sunulan kredi imkanının terör faaliyetlerinde rahatça kullanılabildiğini göstererek İngiliz hükümetine tepki gösterdi.
 
Öte yandan saldırgan Selman Abedi'nin Manchster saldırısından 3 gün önce hesabından 250 sterlin çektiği ve kardeli Haşim'e 2500 sterlin gönderdiği ifade edildi.