24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Michael Bloomberg: Washington iklim değişikliğiyle mücadeleyi durduramaz

New York eski Belediye Başkanı, Bloomberg kurucusu ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri İklim Eylemi Özel Temsilcisi Michael Bloomberg, ABD Başkanı Donald Trump´ın Paris Anlaşması´ndan çekilmesini eleştirdi ve 'ABD´nin enerji politikalarından sorumlu olan Washington değildir; Washington ne yaparsa yapsın, kömürdeki yavaşlamayı durduramaz' dedi.

DHA14 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Michael Bloomberg: Washington iklim değişikliğiyle mücadeleyi durduramaz
ABD´nin San Francisco kentinde gerçekleşen Küresel İklim Eylem Zirvesi´nde konuşan Bloomberg, Washington´daki Cumhuriyetçileri de eleştirerek, "Başkentteki Cumhuriyetçiler kafalarını kuma gömdü; o nedenle hiçbir zaman partizan bir isim olmasam da, Washington´da yeni bir yöne ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ve ben Temsilciler Meclisi'nde Demokratları destekliyorum" dedi. Bloomberg´in konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:
 
 
"ABD´li olmayıp buraya gelenlere bizden umudunuzu kesmediğiniz için teşekkür ediyorum. Washington´un tüm çabalarına rağmen bize inanmaya devam ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Merak etmeyin biz kazanacağız.
 
 
"2016 seçimlerinden beri kömür fabrikalarının kapatılma hızı aynı oranda devam etti. ABD´de 530 kömür tesisinden 273 tanesi kapatıldı.
 
 
"Tüketiciler ve yeni teknolojiler tam olarak istedikleri yolda ilerliyor: Kömürden daha ucuz ve daha temiz bir enerji.
 
 
"Washington ABD´nin enerji politikalarından sorumlu değildir.  Bu nedenle Washington kömürdeki yavaşlamayı durduramaz.
 
 
"ABD´nin Paris Anlaşması´ndaki taahhüdü iklim değişiklikleriyle mücadele eden tüm grupların tüm iklim eylemlerinin tamamıdır. Bu grubun büyüklüğünden bahsedecek olursak; ABD nüfusunun yarısıdır. Ülke olsaydı bu grup dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olurdu.
 
 
"Başka bir deyişle eğer Washington, Paris Anlaşması´ndan çıksa bile ABD içinde iklim değişikliğiyle mücadele eden bu grubun Çin dışında Paris Anlaşması´na destek veren tüm ülkelerden daha büyük bir ekonomik gücü olmaya devam edecek.
 
 
"Birleşmiş Milletler´in Almanya´da gerçekleşen son iklim konferansında ilk raporumuzu sunduk ve bugün bu raporu yayınladık.
 
 
"Çok büyük titizlikle yapılan bu çalışmanın verilerine göre ABD Paris Anlaşması´nda taahhüt ettiği 2025 itibariyle karbon emisyonlarını en az yüzde 26 azaltma hedefinin neredeyse yarısını tamamladı bile. Her gün bu hedefe daha da yaklaşıyoruz.
 
 
"Indianapolis binlerce sokak aydınlatmasını LED´e dönüştürerek karbon emisyonlarını yüzde 17 azaltı.
 
 
"Georgetown, Texas neredeyse yüzde 100 temiz enerjiyle işliyor. Birçok kent te bu yolda ilerliyor.
 
 
"Batı eyaletlerinden oluşan bir koalisyon - Cumhuriyetçi ve Demokrat valiler - elektrikli araç şarj istasyonlarının inşasında birlikte çalışıyor. Ülke genelinde bu tür çalışmalar var.
 
 
"Tabii tüm bunlar Washington´da olanların önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. O yüzden de ara dönem seçimleri çok önemli ve ben de ilk kez seçimlere bu yüzden bu kadar bulaştım.
 
 
"Washington´daki cumhuriyetçiler kafalarını kuma gömdü, o yüzden ara seçimlerde demokratları destekliyorum. Başkentteki Cumhuriyetçiler kafalarını kuma gömdü, o yüzden hiçbir zaman partizan bir isim olmasam da Washington´da yeni bir yöne ihtiyaç var ve ben Temsilciler Meclisinde Demokratları destekliyorum.
 
 
"Mücadele etmeye ve kazanmaya devam edeceğiz."