25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Papa'nın Mısır ziyareti başladı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco’nun 2 gün sürecek Mısır ziyareti bugün başlıyor.

28 Nisan 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Papa'nın Mısır ziyareti başladı
Papa'nın başkent Kahire'ye yönelik ve "Barış'ın Papası, barış ülkesi Mısır'da" mottosunu taşıyan yurtdışına 18'inci ziyareti, 28-29 Nisan tarihlerini kapsıyor.
 
Papa, burada cuntacı Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, El Ezher İmamı Şeyh Ahmed et-Tayyib ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros gibi dini ve siyasi liderlerin yanı sıra, Hristiyan toplumuyla da bir araya gelecek.
 
Papa Francesco, 2000'de selefi 2. Jean Paul'un ardından, 500 bin civarında Katolik nüfusu bulunan Mısır'a resmi ziyaret gerçekleştirecek olan ikinci Katolik Kilisesi lideri.
 
YAŞANAN SALDIRILARA RAĞMEN ZIRHLI ARAÇ KULLANMAYACAK
 
Papa'nın ve Ahmed et-Tayyib'in birer konuşma yapacağı El Ezher Üniversitesi'nde bugün düzenlenecek olan "barış" konulu konferansa, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da katılacağı bildirildi.
 
9 Nisan'da 45 kişinin öldüğü, Mısır'ın İskenderiye ve Tanta kentlerindeki iki Ortodoks kilisesine yönelik bombalı saldırıların ardından Papa'nın bu ülkeye ziyaretini iptal edip etmeyeceği merak ediliyordu.
 
Vatikan Basın Sözcüsü Greg Burke, bunun üzerine yaptığı açıklamada Papa'nın söz konusu ziyaretinin planlandığı gibi gerçekleşeceğini söylemişti.
 
Burke, fanatik dincilere ve dinin teröre alet edilmesine karşı güçlü bir çağrıda bulunması beklenen Papa Francesco'nun bu ülkede zırhlı bir araç kullanmayacağını da açıkladı.(sabah)