26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Rakka oyununda ikinci perde

Washington’ın SDG adı altında gizlenmeye çalışan terör örgütü PYD ile sahnelediği Rakka tiyatrosunun ikinci aşaması başladı. ‘Fırat’ın Gazabı’ adı verilen sözde operasyon ile terör örgütü DEAŞ hesapta kuşatma altına alınmak isteniyor.

11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Rakka oyununda ikinci perde

ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’yi güçlendirmek ve örgütün uluslararası alanda meşruiyetini artırmak için sahnelediği Rakka tiyatrosunun ikinci perdesi açıldı. SDG (Suriye Demokratik Güçleri) adı altında örgütlenen ve DEAŞ’tan aldığı bölgelere bu isim kamuflajıyla yerleşen terör örgütü, ‘Fırat’ın Gazabı’ adını verdiği sözde operasyonun ikinci aşamasını dün başlattığını duyurdu. PYD’nin konu hakkındaki basın açıklamasının; ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın ‘Suriye’ye 200 asker daha gönderileceğini’ ilan etmesinden hemen saatler sonra gelmesi dikkat çekti.

Terör örgütü PYD ve örgüte SDG adı altında bağlanan güçler, ilk aşaması 6 Kasım’da başlayan ve 14 Kasım’da başlayan sözde Rakka operasyonunun ikinci aşamasının Teşrin’e bağlı Kadriye köyünde başladığını açıkladı. 

YPG’YE YİNE KAMUFLAJ

Operasyon sırasında Rakka’nın batısına ilerleneceği ve DEAŞ’ın kuşatılmasının hedeflendiği belirtildi. İlk aşamada 40 köy ve 20 mezranın DEAŞ’tan kurtarıldığı iddia edilirken, operasyona kurtarılan bölgelerden bin 500 Arap gencin dahil edileceği söylendi. ABD de operasyonun çoğunlukla Arap güçlerle yürütüleceği ve 2 bin kadar yeni Arap SDG’linin eğitildiğini belirtse de, oluşumun PYD’nin silahlı kanadı YPG’yi gizlemek için bir paravan olduğu, çoğunluğu oluşturduğu ve DEAŞ’tan kurtarılan bölgeleri işgal ettiği biliniyor.

PENTAGON 200 EK ASKER GÖNDERİYOR

PYD’nin ‘ikinci aşama başladı’ açıklamasından sadece saatler önce ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Bahreyn’de katıldığı bir güvenlik toplantısında; Rakka operasyonuna katkı sağlaması amacıyla 200 asker daha göndereceklerini söylemişti. Bu 200 asker 300 ABD özel gücüne katılacak ve terör örgütüne Rakka operasyonu sırasında toplam 500 ABD askeri destek vermiş olacak.