19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Rıza Sarraf yalan söylediğini itiraf etti

ABD ile iş birliği yapıp tanık olan Rıza Sarraf, çarpaz sorgusunda 'ABD'de hapisten çıkmak için en hızlı yol yalan söylemek' cümlesini kurduğunu belirtti.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Rıza Sarraf yalan söylediğini itiraf etti

Amerika'nın İran'a karşı uyguladığı ambargoyu delmek ve kara para aklamak suçundan tutuklanan ardından FBI ile iş birliği yaparak tanık olan Rıza Sarraf mahkemede ifade vermeye devam etti.

YALAN SÖYLEDİĞİNİ KABUL ETTTİ

Sarraf, savcının sorgulamasının ardından tutuklu sanık olan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı tarafından sorgulandı.

Rıza Sarraf, bugün başlayan çapraz sorgusunda Atilla'nın avukatı Fleming'in Sarraf hapishanedeyken yaptığı telefon görüşmelerini tekrar dinletip bu ifadeleri kullanıp kullanmadığını sorması üzerine "Evet, (yalan söylemenin) ABD'de hapisten çıkmanın en hızlı yolu olduğunu söyledim." diyerek yalanlarını kabul etti.

Öte yandan Sarraf, FBI'ın kendisini nasıl yönlendirdiğini de açıkladı.

"SAVCILIK VE FBI İLE YAKLAŞIK 12 TOPLANTI YAPTIK"

Sarraf, kendisine sorulan "Sizinle işbirliği anlaşması yapmayı kabul etmeden önce ABD Savcılığı yetkilileri ve FBI ile kaç kez toplantı yaptınız?" sorusuna, "sayısını hatırlamıyorum" cevabını verdi. Toplantılar için "yaklaşık olarak 12 kez" diyen Sarraf, neredeyse her gün savcılık ve FBI ile görüştüğünü belirtti.

Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Fleming'in, Sarraf'ın FBI ile şema çizme provası yaptığını söylemesi üzerine, İranlı'dan "Evet, burada çizdiğim şemalar gibi savcılık için de bazı şemalar çizdim" şeklinde bir itiraf daha geldi.

Kaynak: HABER7