19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ruhani Hükümeti acil toplandı

Ahvaz gösterilerinin 7. gününe girmesinin ardından Ruhani hükümeti acil toplandı. İran Devrim Muhafızları, güvenlik merkezlerine yaklaşanı tutuklayacağını açıkladı.

20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ruhani Hükümeti acil toplandı
Geçtiğimiz günlerde İran Devrim Muhafızları Karargahı'nın Ahvaz halkı tarafından ateşe verilmesi ve Muhafızların çatışmalar esnasında linç edilmesinin ardından İran Devrim Muhafızlarından açıklama geldi, "Güvenlik noktalarına yaklaşanı tutuklarız" dendi.
 
Fars haber ajansına açıklama yapan İranlı yetkililer, gösterilerin izinsiz olduğunu belirterek tutuklamaların başlayacağını belirtti.
 
RUHANİ HÜKÜMETİ ACİL TOPLANDI
 
Gösterilerin giderek büyümesinin ardından Kriz Yönetim Komitesi Genel Müdürü Haşim Baldi ve Doğal Kaynaklar genel müdürü istifa etti.
 
Bölge Valisi ve İçişleri Bakanıyla acil toplanan Ruhani tavsiyelerde bulundu. Toplantı hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.
 
BÖLGEDE İNTERNET KESİLDİ
 
Öte yandan gösterilerin yayılmaması için bölgede internetin kesildiği iddia ediliyor. İkinci bir duyuruya kadar valilik önünde protesto gösterilerinin de yasaklandığı duyuruldu.
 
HAMANEY'DEN ÇAĞRI
 
İran dini lideri Ayetullah Hamaney konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Bu sorunlarla ilgilenmek bizim görevimizdir. Hükümetin acilen bölgeyle ilgilenmesi gerekir." dedi.