19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Rusya'da düşen helikopterin kara kutusu açıldı

Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesinde düşen ve 18 kişinin ölümüne neden olan kazadan sonra helikopterin kara kutusu Moskova’ya getirilerek açıldı.

İHA4 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Rusya'da düşen helikopterin kara kutusu açıldı
Sabah saatlerinde Krasnoyarsk bölgesinde Utair havayollarına ait Rus yapımı Mİ-8 yolcu helikopteri düşmüş, 3 mürettebat dahil toplam 18 kişi yaşamını yitirmişti. Kazadan sonra olay yerinden görüntüler ve detaylar ortaya çıktı. Helikopterin düştükten sonra alevler içinde kaldığı, yolcuların hiç birinin kurtulamadığı görüldü. Yangının söndürülmesinden sonra uzmanlar helikopterin kara kutusunu alarak Moskova’ya getirdi. Moskova’da uzmanlar tarafından kara kutu üzerinde yapılan ilk incelemede hiçbir soruna rastlanmadı. Bunun üzerine uzmanların kara kutu üzerinde kod çözümüne başvuracağı, bu çözümlemeden sonra helikopterin asıl düşme sebebinin ortaya çıkarılacağı öğrenildi.

Cenazeler şehirlere gönderiliyor

Düşen helikopterin yanmasından sonra ekipler tarafından enkazdan çıkarılan 18 kişinin otopsilerine başlandığı öğrenildi. Bazı cesetlerin otopsisinin tamamlandığı, aileler tarafından alınarak yaşadıkları şehirlere götürülmeye başlandığı öğrenildi. Rusya’da olayla ilgili hem savcılık tarafından hem de uzmanlar tarafından başlatılan soruşturma ve incelemelerin sürdüğü öğrenildi.