Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashnikov İngiltere Savunma Bakanı'nın yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.
İngiltere'nin söz konusu iddialarını "akıl tutulması" olarak değerlendiren sözcü Igor, bu iddiaların "çocuk kitaplarında yer alması gerektiğini" savundu.
The Telegraph’ın gazetesinin haberine göre, İngiltere Savunma Bakanı, Rusya’yı İngiltere'nin ekonomisine zarar vermekle suçlayarak, Rusya’nın tek bir hamlesi ile “ binlerce kişinin ölümüne sebep olabileceğini" söylemişti.
Başbakan Theresa May geçtiğimiz yıl Moskova’yı askeri saldırganlık göstermekle suçlamıştı, Dışişleri Bakanı Borris Johnson ise batılı ülkelerin seçimlerinde Rusya'nın parmağının olduğuna dair kanıtların olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz aylarda İngiltere, İngiltere hava sahasına yakın bir bölgede Rus jetlerinin önünü kesmişti.