18 Şubat 2026 Çarşamba / 2 Ramazan 1447

Şii lider Sadr'ın sözcüsünden tehdit

Şii lider Mukteda el Sadr'ın sözcüsü Muhammed el Kabi, 'Ya Yüksek Seçim Komiserliği yasası ve üyeleri değiştirilir ya da bir sonraki adımın ne olacağına halk karar verir' dedi.

11 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Şii lider Sadr'ın sözcüsünden tehdit
Tahrir Meydanı'nda toplanan Sadr yanlıları, 'Komiserliğe getirilenler değiştirilmeli', 'Yüksek Seçim Komiserliği'nin değiştirilmesi, Irak halkının talebidir' yazılı dövizler taşıdı. Polis, meydanın yakınındaki hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'de toplanan binlerce protestocuya da biber gazıyla müdahale etti. Görgü tanıkları çok sayıda yaralı olduğunu anlattı.
 
SADR ADINA KONUŞAN EL KABİ: TANSİYONU YÜKSELTECEK ADIMLAR BEKLİYORUZ
 
Gösteride Sadr adına konuşan Muhammed el Kabi, "Ya Yüksek Seçim Komiserliği yasası ve üyeleri değiştirilir ya da bir sonraki adımın ne olacağına Irak halkı karar verir" dedi. 'Tansiyonu yükseltecek adımlar' beklediklerini kaydeden Kabi, söz konusu adımların ne olacağına ilişkin bilgi vermedi.
 
Öte yandan, güvenlik güçlerinin, meydanın yakınındaki hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye giden yolları kapattığı, bölgenin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
 
Sadr, eski Başbakan Nuri el Maliki döneminde atanan seçim komiserliği üyelerinin Dava Partisi'ne yakınlıkları nedeniyle bağımsız olmadığını savunuyor.
 
Irak'ta yerel seçimlerin 16 Eylül'de, genel seçimlerin ise Nisan 2018'de yapılması öngörülüyor.

ÖNERİLEN VİDEO

Yaya geçidinde bebeği katletti! Dehşetin görüntüsü kan dondurdu

Kapat
Video yükleniyor...