18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Terör örgütü PYD: Esed rejimini devirmek istemiyoruz

Terör örgütü PYD’nin sözde Moskova Temsilcisi Abdusselam Muhammed Ali, PKK’nın Suriye rejimine ya da Beşşar Esed’e karşı olmadığını, Esed'ı devirmek gibi bir gayelerinin bulunmadığını açıkladı.

4 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütü PYD: Esed rejimini devirmek istemiyoruz

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin önceki gün rejimle anlaşarak Menbiç’in batısındaki bazı bölgeleri rejime bıraktığını doğrulaması üzerine terör örgütü PYD’nin Moskova Temsilcisi Abdusselam Muhammed Ali, PKK’nın Suriye rejimine ya da Beşşar Esed’e karşı olmadığını, Esed'ı devirmek gibi bir gayelerinin bulunmadığını açıkladı. Terör örgütünün sözde Moskova temsilcisi Ali, temel hedeflerinin Suriye'deki azınlıkların haklarının güvence altına alan bir anayasa yapılması olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, Fırat Kalkanı harekatında El Bab’ın ardından Menbiç’e doğru ilerleyen TSK öncülüğündeki Özgür Suriye Ordusu güçlerini engellemek amacıyla Rusya arabuluculuğunda bu bölgeleri Suriye rejimine teslim etmişti. Ardından Rusya Savunma Bakanlığı da Suriye rejimine ait bir yardım konvoyunun Menbiç’e ulaştığını ve rejim güçlerinin Menbiç’in kontrolünü PKK’dan geri almaya hazırlandığını açıklamıştı.

Rusya’nın yanısıra ABD Koalisyonu da bugün YPG’ye yardım amacıyla Menbiç’e özel kuvvet askerlerini gönderdi. Terör örgütü YPG’nin Esed rejimine teslim etme kararı aldığı bölgelerde geçmişte terör örgütü DEAŞ’la girdiği çatışmalarda çok sayıda militanını kaybettiği biliniyor.

Menbiç’te bu gelişmeler yaşanırken terör örgütü PKK’nın bugün de Kürtlere yönelik saldırıları devam etmiş çok sayıda Kürt siyasetçi rehin alınmıştı.

PKK, Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlere saldırdı