4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Terör örgütü PYD/PKK'nın önde gelen yabancı militanlarının öldürüldüğü iddia edildi

Türkiye'nin Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmasının ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden yabancı militanları örgüte kabul eden terör örgütü PYD/PKK'ya bir darbe daha vuruldu.

star.com.tr18 Şubat 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütü PYD/PKK'nın önde gelen yabancı militanlarının öldürüldüğü iddia edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'de gerçekleştirdiği operasyon sırasında terör örgütü PYD/PKK'nın önde gelen yabancı militanlarından dördünün öldürüldüğü iddia edildi.
 
Fransa, İspanya ve Hollanda'dan terör örgütüne katıldığı tespit edilen militanların çektikleri yabancı dildeki videolarla terör örgütü PYD/PKK'nın propagandasını yaptıkları tespit edilmişti.
 
Terör örgütü içerisindeki yabancı militanların yargılanma süreçleri Avrupa'da tartışma konusu olmaya devam ederken, İngiltere terör örgütü saflarında savaşan bir vatandaşını mahkemeye çıkarma kararı almıştı.
 
Fransa ise terör örgütü DEAŞ saflarındaki militanların terör örgütü SDG tarafından yargılanmasını kabul ederek terör örgütünün varlığını resmi olarak tanımıştı.
 
ABD'nin henüz terör örgütü PYD/PKK saflarındaki yabancı militanlara karşı tavrı net olarak belirtilmese de, terör örgütü DEAŞ saflarındaki yabancı militanlara karşı Guantanamo'yu öne süreceği belirtiliyor.