24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Trump: Bağdat'ı İran’a teslim ettiniz

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak Başkanlık Seçimleri öncesi Demokratların adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Las Vegas - Nevada Üniversitesi’nde son kez canlı yayında kozlarını paylaştı.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Trump: Bağdat'ı İran’a teslim ettiniz

Bir buçuk saat süren ve oldukça sert geçen tartışmada konu Musul operasyonuna da geldi. Gelen soru üzerine Demokratların Irak politikasını sert bir dille eleştiren Trump, “Irak’ı İran’a teslim ettiniz. İran uzun zamandan beri bunu istiyordu. Size yakında teşekkür mektubu yollayacak” değerlendirmesinde bulundu. Obama dönemini, “Obama rejimi” şeklinde niteleyen Trump, Clinton’un başkan olması durumunda ABD’nin ‘4 sene daha Obama felaketi yaşayacağını’ söyledi. 2005 yılında içinde kadınlarla ilgili “müstehcen” ifadelerinin yer aldığı video hakkında da konuşan Trump, Clinton kampanyasının birçok kadını kendisine iftira atması için kullandığını hatta para verdiğini iddia etti. “Seçim sonuçlarını kabul edecek misiniz?” sorusu üzerine de Cumhuriyetçi aday, “Hile karışabilir. Sonuçları kabul etmeyebilirim” dedi. Musul Harekatının Demokratlar’a seçim kazandırmak için yapıldığını ima etti.

El sıkışmadılar

Demokratların adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Las Vegas - Nevada Üniversitesi’nde son kez canlı yayında kozlarını paylaştı. Sanat, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda ünlünün izleyici olarak katıldığı tartışma programı öncesi iki adayın el sıkışmadığı görüldü.

Putin senden ve Obama’dan daha zeki

Tartışmada Clinton’un aleyhinde Wikileaks dolayısıyla yayınlanan belgeler de konuşuldu. Clinton, Rusya’nın ABD seçimlerini sabote etmek için devreye girdiğini ve Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir kuklası olduğunu ileri sürünce, buna karşılık Trump, “Putin senden ve Barack Obama’dan çok daha zeki, bunu defalarca gösterdi” dedi.